Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kesäinen pasta kukkakaalista ja parsasta

Julkaistu 15.05.2013 23:06

Pasta on siitä hauska ruokalaji, että se taipuu mihin vain. Kevääseen, kesään, syksyyn ja talveen. Alkupalaksi, väliruoaksi, pääruoaksi. Hyvään oloon, morkkikseen, krapulaan. Romanttiseen illalliseen, yksinoloon, isoon pataan ystävien kesken. Pitkään haudutettua kastiketta tai nopeasti kypsytettyä kauden parhaimmistoa. Ruokavammaisille (kuten minä kalan suhteen) se on loistava silta uusiin makuihin totuttautumisessa. Uskon silti, ettei pasta itsessään ole meille hyväksi, vaikka sitä kuinka rakastankin. Olen kuitenkin vähentänyt sen nauttimista. Kohtuudella kaikkea. Tein kuitenkin lupauksen pitää gluteenittoman kaksiviikkoisen. Missäköhän kohtaa malttaisi?

Tässä mahtava kesäinen pastaohje alkukesän sesonkikasviksista. Pohja on Marko Koskisen Passione-kirjasta, sitä hieman modattuna. Kammoksun normaalisti kermaa pastassa, mutta tässä se toimii loistavasti. Reseptin luettuani mieleeni tuli kesäkeitto pastan muotoon sovitettuna. Savolaiseen ruokaan ja omiin eksoottisiin kokkailuihini tottunut appiukko kommentoi syömisen ohessa moniulotteisesti: "Parempaa kuin mikkee aiempi".

Kesäpasta

4 hengelle alku- tai väliruoaksi

300 g tagliatelle-pastaa

0,5 kukkakaalia, nuput nypittyinä

0,5 punttia vihreää parsaa, syöntikokoisina paloina

2 dl kuohukermaa

0,5 sitruunaa, kuoret raastettuna

3 retiisiä lohkoina

parmesaania

suolaa

pippuria

Kiehauta parsapalat ja kukkakaalin nuput al denteksi ja laita sivuun. Laita pasta kiehumaan ja keitä suolavedessä al denteksi. Kiehauta kerma ja lisää siihen raastettu sitruunankuori ja mehu. Lisää parsa ja kukkakaali sekaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Annostele ja laita päälle retiisin paloja. Raasta päälle parmesaania.

Lisää aiheesta:

Helppo, nopea ja herkullinen sitruuna-artisokkapasta(Vähän niin kuin) StroganoffKalaa japanilaisen peston ja salaatin keraTartar kahdella tapaa - hirvi ja nautaPaistetut vihreät tomaatit - raakileista herkuksiMaissisalsa - nopea, helppo ja napakka
kasvisruokakermakukkakaaliparsapastareseptiretiisi

Tuoreimmat aiheesta

kasvisruoka
  • 11.12.201914:31
    vegeruoka

    Helppo chilinen kirsikkatomaattipasta rapsakoilla kapriksilla

  • 06.09.201910:26
    kaali

    Colcannon – irlantilainen perunamuusi

  • 20.03.201915:00
    vegeburgeri

    Lahmacun-vegeburgeri

  • 15.01.201920:50
    risotto

    Voinen salviarisotto limellä

  • 06.12.201815:59
    rösti

    Perunapaistikkaat ja mätiä - vaihtoehto blineille