Kermaista makua ilman turhia kaloreita! Kevyen, mutta herkullisen juustokastikkeen salaisuus piilee yllättävässä supervihanneksessa

juustokastike pasta
Juustokastike kätkee sisäänsä kukkakaalia. Shutterstock

Tekisikö mielesi herkutella juustoisilla ruoilla, mutta huoli terveellisyydestä nostaa päätään? Jos näin on, ei hätää! Astetta kevyemmän juustokastikereseptin avulla saat samassa paketissa sekä maun että keveyden. Tätä juustokastiketta voit lisätä hyvällä omalla tunnolla lähes mihin tahansa ruokaan aina pastoista pizzoihin.

Terveellinen ja monipuolinen kukkakaali on salaisuus tämän reseptin takaa. Tehosekoittimessa keitetystä kukkakaalista syntyy ainesosa, joka antaa kastikkeeseen kermaista rakennetta ilman lorautakaan kermaa tai maitoa. Rakenteen lisäksi kukkakaali antaa kastikkeeseen aavistuksen makeutta ja pähkinäistä makua.

Tämän vihanneksen ansiosta sinun ei tarvitse lisätä kastikkeeseen yhtä paljoa juustoa kuin normaalisti, minkä ansiosta lopputulos on kevyt, mutta maukas.

Kastikkeeseen saat vaihtelua eri juustolaatujen avulla. Kokeile lisätä kastikkeeseen esimerkiksi voimakasta cheddaria tai pähkinäistä Gruyere-juustoa. Mitä voimakkaampi juusto, sitä vähemmän sitä tarvitsee kastikkeeseen lisätä.

Kevyempi juustokastike (4–6 annosta)

1 valkosipulinkynsi
1 ½ oksaa tuoretta timjamia
1 laakerinlehti
1 kukkakaali
1,5 rkl oliiviöljyä
2–2,5 dl juustoraastetta
1 tl sinappia
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria

Kuumenna kattilallinen vettä kiehuvaksi. Lisää joukkoon murskattu valkosipuli, timjami ja laakerinlehti. Anna kiehua noin viiden minuutin ajan. Lisää kattilaan kukkakaalin kukinnot ja anna kiehua, kunnes kukkakaali on kypsää, noin 7–10 minuuttia.

Siirrä valutettu kukkakaali tehosekoittimeen. Lisää joukkoon 1 ¾ dl keitinvettä, oliiviöljy ja aja tasaiseksi. Sekoita viimeiseksi joukkoon juusto, sinappi, suola ja pippuri. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa. Ohenna kastiketta tarvittaessa keitinvedellä.

Kastike säilyy jääkaapissa korkeintaan neljä päivää.

Lähde: TheKitchn

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.