Kermaista makua ilman turhia kaloreita! Kevyen, mutta herkullisen juustokastikkeen salaisuus piilee yllättävässä supervihanneksessa
Tekisikö mielesi herkutella juustoisilla ruoilla, mutta huoli terveellisyydestä nostaa päätään? Jos näin on, ei hätää! Astetta kevyemmän juustokastikereseptin avulla saat samassa paketissa sekä maun että keveyden. Tätä juustokastiketta voit lisätä hyvällä omalla tunnolla lähes mihin tahansa ruokaan aina pastoista pizzoihin.
Terveellinen ja monipuolinen kukkakaali on salaisuus tämän reseptin takaa. Tehosekoittimessa keitetystä kukkakaalista syntyy ainesosa, joka antaa kastikkeeseen kermaista rakennetta ilman lorautakaan kermaa tai maitoa. Rakenteen lisäksi kukkakaali antaa kastikkeeseen aavistuksen makeutta ja pähkinäistä makua.
KOKEILE MYÖS: Unohda keitetty kukkakaali! Tällä valmistustavalla taiot kausikasviksen vastustamattomaksi herkuksi
Tämän vihanneksen ansiosta sinun ei tarvitse lisätä kastikkeeseen yhtä paljoa juustoa kuin normaalisti, minkä ansiosta lopputulos on kevyt, mutta maukas.
Kastikkeeseen saat vaihtelua eri juustolaatujen avulla. Kokeile lisätä kastikkeeseen esimerkiksi voimakasta cheddaria tai pähkinäistä Gruyere-juustoa. Mitä voimakkaampi juusto, sitä vähemmän sitä tarvitsee kastikkeeseen lisätä.
Kevyempi juustokastike (4–6 annosta)
1 valkosipulinkynsi
1 ½ oksaa tuoretta timjamia
1 laakerinlehti
1 kukkakaali
1,5 rkl oliiviöljyä
2–2,5 dl juustoraastetta
1 tl sinappia
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
Kuumenna kattilallinen vettä kiehuvaksi. Lisää joukkoon murskattu valkosipuli, timjami ja laakerinlehti. Anna kiehua noin viiden minuutin ajan. Lisää kattilaan kukkakaalin kukinnot ja anna kiehua, kunnes kukkakaali on kypsää, noin 7–10 minuuttia.
Siirrä valutettu kukkakaali tehosekoittimeen. Lisää joukkoon 1 ¾ dl keitinvettä, oliiviöljy ja aja tasaiseksi. Sekoita viimeiseksi joukkoon juusto, sinappi, suola ja pippuri. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa. Ohenna kastiketta tarvittaessa keitinvedellä.
Kastike säilyy jääkaapissa korkeintaan neljä päivää.
Lähde: TheKitchn
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa