Kesän ehdoton ykköshedelmä on viilentävä vesimeloni, joka on parasta hellepäivinä.
Vesimeloni sisältää nimensä mukaisesti reilusti vettä. Siinä on myös muun muassa C- ja A-vitamiinia sekä kaliumia ja kuitua. Mutta tiesitkö näitä faktoja tästä mehukkaasta hedelmästä?
Enemmän lykopeenia kuin tomaateissa
Kupillisessa vesimelonin hedelmälihaa on 1,5 kertaa enemmän lykopeenia kuin isossa, tuoreessa tomaatissa. Vesimelonissa lykopeenia on 6 milligrammaa, kun tomaatista sitä löytyy 4 milligrammaa.
Lykopeeni on antioksidantti, joka joidenkin tutkimusten mukaan saattaa jopa ehkäistä sydänsairauksia ja syöpiä. Antioksidantit säilyvät parhaiten, kun säilytät vesimelonin huoneenlämmössä.
Vesimelonia on myös keltaisena
Vesimeloni ei ole aina punainen sisältä. Hedelmästä on olemassa myös keltainen versio, jonka maku on hieman hunajainen.
Ulkoapäin keltainen vesimeloni näyttää samalta kuin punainenkin. Keltaisen vesimelonin ravintoarvoista ei ole olemassa tutkimuksia, sillä tutkimukset on yleensä tehty punaisilla vesimeloneilla.

