Kellogg'sin mainokset kiellettiin – syynä epäselvät terveysväitteet

kelloggs
Shutterstock

Kaksi Kellogg’sin Special K -tuotteiden mainosta on kielletty Britanniassa niiden epäselvien terveysväitteidensä takia.

Special K -tuotteiden mainokset on hyllytetty niiden sisältämien epäselvien terveysväitteiden takia. Mainoksissa tuotteiden väitettiin olevan ”täynnä hyvää” ja ”ravitsevia”, jotka sellaisenaan ovat epäspesifejä terveysväitteitä. Mainoksia käsittelevä neuvosto Britanniassa katsoi, ettei mainoksia voitu hyväksyä sellaisenaan.

Neuvosto katsoi, että yleisen, epäspesifin väitteen rinnalla on tuotava ilmi myös tarkempi, hyväksytty terveysväite, johon epäspesifi väite perustuu, ja sen on oltava heti epäspesifin väitteen rinnalla. Kellogg’sin mainoksissa tarkennettu terveysväite kyllä vilahti, mutta se ei tullut esille riittävän selkeästi. Tarkentava terveysväite oli ”sisältää B2-vitamiinia, joka auttaa ylläpitämään ihon hyvinvointia”, mikä on tieteellisesti todistettu. 

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja