Keitto, joka lämmittää mieltä ja kehoa – kokeile herkullista reseptiä
Sivumaku-ruokablogia kirjoittava Jani Kinnunen on viime aikoina tutustunut afrikkalaisen keittiön saloihin. Yksi Kinnusen onnistuneimmista kokeiluista on herkullinen harira-keitto, joka miehen omien sanojen mukaan lämmittää sekä kehoa että mieltä.
– Harira-keitto kuuluu marokkolaisiin perinneruokiin. Selailin paljon sen erilaisia variaatioita ja tein niiden pohjalta varsin yksinkertaisen ja supermaukkaan arkiherkun. Olennaisina ainesosina ovat liha, tomaatti, linssit, kikherneet, mausteet ja yrtit, Kinnunen kirjoittaa.
Erityisen hyvin harira-keitto sopii bloggaajan mukaan lohturuoaksi kylmällä kelillä.
– Siinä on jotakin hassua, että juuri Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan kuumuudesta tulevat maut maistuvat usein parhaimmilta pakkasen paukkeessa. Syvät, tummat aromit lämmittävät mieltä ja kehoa. Maanantai on meillä juuri tällaisten makujen päivä, usein lohtu-etuliitteellä varustettuna, Kinnunen jatkaa.
Katso Harira-keiton resepti täältä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan