Keitto, joka lämmittää mieltä ja kehoa – kokeile herkullista reseptiä

harira_vaaka

Sivumaku-ruokablogia kirjoittava Jani Kinnunen on viime aikoina tutustunut afrikkalaisen keittiön saloihin. Yksi Kinnusen onnistuneimmista kokeiluista on herkullinen harira-keitto, joka miehen omien sanojen mukaan lämmittää sekä kehoa että mieltä.

– Harira-keitto kuuluu marokkolaisiin perinneruokiin. Selailin paljon sen erilaisia variaatioita ja tein niiden pohjalta varsin yksinkertaisen ja supermaukkaan arkiherkun. Olennaisina ainesosina ovat liha, tomaatti, linssit, kikherneet, mausteet ja yrtit, Kinnunen kirjoittaa.

Erityisen hyvin harira-keitto sopii bloggaajan mukaan lohturuoaksi kylmällä kelillä.

– Siinä on jotakin hassua, että juuri Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan kuumuudesta tulevat maut maistuvat usein parhaimmilta pakkasen paukkeessa. Syvät, tummat aromit lämmittävät mieltä ja kehoa. Maanantai on meillä juuri tällaisten makujen päivä, usein lohtu-etuliitteellä varustettuna, Kinnunen jatkaa.

Katso Harira-keiton resepti täältä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!