Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keitto, joka lämmittää mieltä ja kehoa – kokeile herkullista reseptiä

Julkaistu 19.11.2016 09:30

MTV LIFESTYLE

Sivumaku-ruokablogia kirjoittava Jani Kinnunen on viime aikoina tutustunut afrikkalaisen keittiön saloihin. Yksi Kinnusen onnistuneimmista kokeiluista on herkullinen harira-keitto, joka miehen omien sanojen mukaan lämmittää sekä kehoa että mieltä.

– Harira-keitto kuuluu marokkolaisiin perinneruokiin. Selailin paljon sen erilaisia variaatioita ja tein niiden pohjalta varsin yksinkertaisen ja supermaukkaan arkiherkun. Olennaisina ainesosina ovat liha, tomaatti, linssit, kikherneet, mausteet ja yrtit, Kinnunen kirjoittaa.

Erityisen hyvin harira-keitto sopii bloggaajan mukaan lohturuoaksi kylmällä kelillä.

– Siinä on jotakin hassua, että juuri Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan kuumuudesta tulevat maut maistuvat usein parhaimmilta pakkasen paukkeessa. Syvät, tummat aromit lämmittävät mieltä ja kehoa. Maanantai on meillä juuri tällaisten makujen päivä, usein lohtu-etuliitteellä varustettuna, Kinnunen jatkaa.

Katso Harira-keiton resepti täältä.

Tykkää Jani Kinnusen Sivumaku-blogista Facebookissa!

Lisää aiheesta:

Sikke Sumari vinkkaa uskomattoman herkun edellispäivän leivästäViiden raaka-aineen täydellinen viikonloppuruoka – Jani ylistää: "Mahdottoman hyvä ja helppo ruoka upeasta raaka-aineesta"Syksyn lämmittävin herkku on tässä! Bloggarin moussaka on yllättävän helppo – ja "pirun herkullinen"!Bloggarin helppo ja nopea arkiruoka hurmaa herkullisuudellaan – tähän reseptiin ei voi olla ihastumatta!"Edullista safkaa ja helppoja valmistaa" – harva suomalainen tekee tätä ruokaa itseVaihtelua perinteiselle riisille ja kanalle – lisää joukkoon kookosmaitoa!
Maailman keittiötMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Maailman keittiöt
  • 28.07.202411:45
    Ruoka

    Ainesosat, jotka kuuluvat olennaisesti kreikkalaiseen keittiöön – "Useimpien reseptien perusta"

  • 21.02.202213:09
    Ruoka

    Juhli olympiakultaa venäläisen klassikkoruoan voimin – Harri Syrjäseltä "sairaan hyvä" resepti juhlan kunniaksi: "Leijonat söi Venäjän, syö säkin"

  • 17.01.202208:48
    Ruokaniksit

    Marinan burritoniksi keräsi jättiyleisön – "Tekniikkasi on virheetön"

  • 01.11.202113:15
    Ruoka

    Harri kehitti "törkeän hyvän" version suosikkiruoasta: "Toivottavasti kukaan ei suutu"

  • 18.10.202118:58
    Ruoka

    Harri pisti supersuositun kanaruoan uuteen uskoon – somessa innostuttiin: "Mä haluun tota NYT"