Keitto, joka lämmittää mieltä ja kehoa – kokeile herkullista reseptiä

harira_vaaka

Sivumaku-ruokablogia kirjoittava Jani Kinnunen on viime aikoina tutustunut afrikkalaisen keittiön saloihin. Yksi Kinnusen onnistuneimmista kokeiluista on herkullinen harira-keitto, joka miehen omien sanojen mukaan lämmittää sekä kehoa että mieltä.

– Harira-keitto kuuluu marokkolaisiin perinneruokiin. Selailin paljon sen erilaisia variaatioita ja tein niiden pohjalta varsin yksinkertaisen ja supermaukkaan arkiherkun. Olennaisina ainesosina ovat liha, tomaatti, linssit, kikherneet, mausteet ja yrtit, Kinnunen kirjoittaa.

Erityisen hyvin harira-keitto sopii bloggaajan mukaan lohturuoaksi kylmällä kelillä.

– Siinä on jotakin hassua, että juuri Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan kuumuudesta tulevat maut maistuvat usein parhaimmilta pakkasen paukkeessa. Syvät, tummat aromit lämmittävät mieltä ja kehoa. Maanantai on meillä juuri tällaisten makujen päivä, usein lohtu-etuliitteellä varustettuna, Kinnunen jatkaa.

Katso Harira-keiton resepti täältä.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja