Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keittiömestari Pekka Terävä paljastaa täydellisen joulupuuron salaisuuden – unohda tuttu raaka-aine ja lisää yllättäjä: "Antaa erinomaisen maun"

2:10Huippukokki Pekka Terävä paljastaa täydellisen joulupuuron salaisuuden: ”Se, mikä antaa tähän erinomaisen maun...”
Julkaistu 21.12.2020 12:54

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Keittiömestari Pekka Terävän joulupuuroa ei valmistetakaan totuttuun tapaan riisistä. 

Joulupuuro kuuluu monella suomalaisella olennaisena osana aaton ruokakavalkadiin. Kyseessä onkin yksi joulun perinteikkäimmistä ruoista. Moni ei kuitenkaan ehkä tiedä, että joulupuuroa ei aina ole valmistettu riisistä.

Riisipuuron sijaan jouluista ohrapuuroa

MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa muistutettiin, että riisi saapui Suomeen vasta 1800-luvun loppupuolella. Tuolloin riisi oli niin kallista, että sitä saattoi syödä vain herrasväki. Joulupuuro tehtiinkin aiemmin ohrasta.

Keittiömestari Pekka Terävä antoi Viiden jälkeen -ohjelmassa omat vinkkinsä jouluisan ohrapuuron valmistamiseen. Pekan joulupuuro maustetaan kanelilla, tähtianiksella ja vaniljalla.

– Riisi korvasi aikoinaan ohran ja varmaan yhdeksän kymmenestä tekee nykyään riisipuuron. Ohrapuuro on kuitenkin se meidän juttu. Se jätettiin arinauuniin hautumaan yön yli ja sitten syötiin.

Kotimaista ohraa hyödyntävän ohrapuuron valmistaminen onkin ekoteko.

Pekka valmistaa joulupuuronsa kylkeen myös herkullisen marjaliemen kotimaisista marjoista. Marjaliemessä on yksi salainen ainesosa, joka tekee siitä erityisen hyvän.

– Antaa erinomaisen maun, Pekka kuvailee.

Katso videolta, miten Pekan joulupuuro valmistuu ja mikä on marjaliemen salainen raaka-aine.

NAPPAA RESEPTI: Pekka Terävän joulupuuro

Lisää aiheesta:

Kari Aihisen takuuvarma puuro-ohje: "En käytä ollenkaan sokeria"Jutta Urpilainen tekee joulupuuronsa aina tietyllä ohjeellaKeittiömestari Pekka Terävä paljastaa täydellisen joulupuuron salaisuuden: "Antaa erinomaisen maun"Oletko ikinä valmistanut puuroa näin? Henri Alén vinkkaa nerokkaan tavan: "Aamulla herkutellaan voisilmän ja kylmän maidon kanssa"Tiesitkö? Perinteistä joulupuuroa ei keitetäkään riisistä Paluu menneisyyteen: Näin valmistat perinteisen riisipuuron!
RuokaViiden jälkeenJouluPekka TeräväPuuroMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 16:45
    Ruokaniksit

    Saksia ei tarvita! Näin helposti avaat spagettipakkauksen

  • 11:14
    Juusto

    Nyt iski fetakriisi

  • 06:51
    Hedelmät

    Tätä hedelmää Hanna Partanen suosittelee välipalaksi: "Tosi kuitupitoinen"

  • Eilen16:38
    Joulu

    Saako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?

  • Eilen14:37
    Ruokaniksit

    Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kivi