Pekka Terävän joulupuuro ja marjaliemi
Julkaistu
Keittiömestari Pekka Terävän joulupuuro on ohrapuuro Marttojen ohjeella ja hieman jouluisemmaksi tuunattuna. Puuron kanssa tarjoillaan marjaliemi.
Puuro
- 2 dl vettä
- 1 ½ dl esikypsytettyjä kokonaisia ohrasuurimoita
- 1 l maitoa
- 1 tähtianis
- 1 kanelitanko
- ½ vaniljatangon siemenet
- 1 tl suolaa
- 100 g voita
Marjaliemi
- 400 g punaisia marjoja pakaste (mustikka, punaherukka, karpalo, vadelma, puolukkaa)
- ½ dl vettä
- 50 g Fruktoosia, jos käytät normaalia sokeria, niin 80 g
- Sitruunatimjamia mausteena
Valmistusohje
Pekka Terävän joulupuuro valmistuu näin:
Puuro:
- Kiehauta vesi, lisää suurimot ja anna veden imeytyä niihin.
- Lisää maito, tähtianis, kaneli ja vanilja, kuumenna ja keitä puuroa noin 45 minuuttia välillä sekoittaen.
- Hauduta kannen alla noin 15 minuuttia.
- Lisää voi ja mausta suolalla
Marjaliemi:
- Kiehauta sokeri, vesi ja marjat.
- Lisää sitruuna-timjami ja laita kelmu kattilan päälle. Anna liemen maustua huoneen lämmössä noin. 1 h. Siivilöi ja purista kaikki neste irti marjoista.
- Tarkista maku ja tarjoile!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan