Keittiömestari Pekka Terävä paljastaa täydellisen joulupuuron salaisuuden: "Antaa erinomaisen maun"

2:10 Huippukokki Pekka Terävä paljastaa täydellisen joulupuuron salaisuuden: ”Se, mikä antaa tähän erinomaisen maun...”

Keittiömestari Pekka Terävän joulupuuroa ei valmistetakaan totuttuun tapaan riisistä. 

Joulupuuro kuuluu monella suomalaisella olennaisena osana aaton ruokakavalkadiin. Kyseessä onkin yksi joulun perinteikkäimmistä ruoista. Moni ei kuitenkaan ehkä tiedä, että joulupuuroa ei aina ole valmistettu riisistä.

Riisipuuron sijaan jouluista ohrapuuroa

MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa muistutettiin viime vuonna, että riisi saapui Suomeen vasta 1800-luvun loppupuolella. Tuolloin riisi oli niin kallista, että sitä saattoi syödä vain herrasväki. Joulupuuro tehtiinkin aiemmin ohrasta.

Keittiömestari Pekka Terävä antoi Viiden jälkeen -ohjelmassa omat vinkkinsä jouluisan ohrapuuron valmistamiseen. Pekan joulupuuro maustetaan kanelilla, tähtianiksella ja vaniljalla.

– Riisi korvasi aikoinaan ohran ja varmaan yhdeksän kymmenestä tekee nykyään riisipuuron. Ohrapuuro on kuitenkin se meidän juttu. Se jätettiin arinauuniin hautumaan yön yli ja sitten syötiin.

Kotimaista ohraa hyödyntävän ohrapuuron valmistaminen onkin ekoteko.

Pekka valmistaa joulupuuronsa kylkeen myös herkullisen marjaliemen kotimaisista marjoista. Marjaliemessä on yksi salainen ainesosa, joka tekee siitä erityisen hyvän.

– Antaa erinomaisen maun, Pekka kuvailee.

Katso videolta, miten Pekan joulupuuro valmistuu ja mikä on marjaliemen salainen raaka-aine.

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran joulukuussa 2020.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja