Keittiömestari Kim Mikkolan kutkuttava ruoka poronkäristyksestä: "Tekeminen ei ole mitenkään vaikeaa"
Ravintola Inarista tunnettu keittiömestari Kim Mikkola näytti MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa, miten tehdään koukuttava ruoka poronkäristyksestä.
Videolla: Poroannos viimeistellään kananmunalla – näin se kannattaa paistaa!
Suomalaiset ovat tottuneet syömään perinteistä poronkäristystä yleensä esimerkiksi maistuvan perunamuusin kaverina. Pottumuusi ei kuitenkaan suinkan ole ainoa porolle sopiva makupari. Keittiömestari Kim Mikkola nimittäin todisti, että poro sopii mainiosti myös aasialaistyylisiin ruokiin.
Kutkuttava pororuoka aasialaisin vivahtein
Mikkola valmisti Viiden jälkeen -ohjelmassa poronkäristystä ja XO-kastiketta.
– Kyseessä on Kiinassa 1980-luvulla kehitelty kastike. Sen synnystä on monta legendaa. Erään mukaan nuori kokki loihti XO-kastikkeen, koska hän halusi ravintolastaan löytyvän kaupungin parhaat kondimentit. Hän oli sitten katsonut Remy Martinin XO-pulloa ja päättänyt nimen siitä.
Nimestään huolimatta kastike ei kuitenkaan sisällä konjakkia, vaan se valmistetaan perinteisesti mausteista ja kuivatuista äyriäisistä. Kim Mikkolan versiossa XO-kastikeeseen käytetään kuitenkin suomalaista poronkäristystä, kuivattuna.
– Esivalmisteluaika on hieman pidempi, mutta tämä itse tekeminen ei ole mitenkään vaikeaa, Mikkola vakuutti.
XO-kastiketta voi tehdä runsaamman määrän valmiiksi, sillä kyseessä on säilyke.
Miten tämä kutkuttava ruokalaji sitten valmistuu? Nappaa ohje: Kim Mikkolan Poro XO
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje