Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keittiömestari Kim Mikkolan kutkuttava ruoka poronkäristyksestä: "Tekeminen ei ole mitenkään vaikeaa"

1:23Keittiömestari Kim Mikkolan pororuoka kruunataan kananmunalla: Näin se kannattaa paistaa!
Julkaistu 27.09.2021 19:58

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Ravintola Inarista tunnettu keittiömestari Kim Mikkola näytti MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa, miten tehdään koukuttava ruoka poronkäristyksestä. 

Videolla: Poroannos viimeistellään kananmunalla – näin se kannattaa paistaa!

Suomalaiset ovat tottuneet syömään perinteistä poronkäristystä yleensä esimerkiksi maistuvan perunamuusin kaverina. Pottumuusi ei kuitenkaan suinkan ole ainoa porolle sopiva makupari. Keittiömestari Kim Mikkola nimittäin todisti, että poro sopii mainiosti myös aasialaistyylisiin ruokiin. 

Kutkuttava pororuoka aasialaisin vivahtein

Kim Mikkolan Poro XO
MTV

Mikkola valmisti Viiden jälkeen -ohjelmassa poronkäristystä ja XO-kastiketta.

– Kyseessä on Kiinassa 1980-luvulla kehitelty kastike. Sen synnystä on monta legendaa. Erään mukaan nuori kokki loihti XO-kastikkeen, koska hän halusi ravintolastaan löytyvän kaupungin parhaat kondimentit. Hän oli sitten katsonut Remy Martinin XO-pulloa ja päättänyt nimen siitä. 

Nimestään huolimatta kastike ei kuitenkaan sisällä konjakkia, vaan se valmistetaan perinteisesti mausteista ja kuivatuista äyriäisistä. Kim Mikkolan versiossa XO-kastikeeseen käytetään kuitenkin suomalaista poronkäristystä, kuivattuna. 

– Esivalmisteluaika on hieman pidempi, mutta tämä itse tekeminen ei ole mitenkään vaikeaa, Mikkola vakuutti.

XO-kastiketta voi tehdä runsaamman määrän valmiiksi, sillä kyseessä on säilyke.

Miten tämä kutkuttava ruokalaji sitten valmistuu? Nappaa ohje: Kim Mikkolan Poro XO

Lue myös: Helsinkiläinen Michelin-ravintola veti ässän hihasta – myy nyt vitosen annoksia: Makaronilaatikkoa, hernekeittoa, lasagnea...

Lisää aiheesta:

Lauri tarjoili tätä lohikeittoa Ruotsin kuninkaalle – helppo ohje!Harrin bataattikeitossa yllättävä ainesosa: "Se tuo huikean pikantin lisän"Harrin teki mieli yhtä herkkua – mykistyi itsekin reseptistä, jonka kehitteli: "Välillä on vain sellainen himo"Tämä klassikkopasta valmistuu kiireessäkin – testaa Soppamiehen simppeli resepti: "Niin helppoa ja nopeaa"Tässä on paras kastike pihville – vain neljä ainesosaa ja valmistuu kahdessa minuutissa!Lappilainen huippukokki muistuttaa tärkeästä säännöstä: Näin syntyy täydellinen poronkäristys
RuokaViiden jälkeenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen16:59
    Juomat

    "Olutsekoilulle" stoppi: Vanha suosikki on taas hitti

  • Eilen13:38
    Ruoanlaitto

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"

  • Eilen08:22
    Kahvi

    Kahvissa piilee yllättävä terveyspommi: "Moni ei hyödynnä"

  • 2.11.17:44
    Huomenta Suomi

    Erikoinen suolakurkku hämmensi suorassa lähetyksessä – mikä on suolakurkun ja maustekurkun ero?

  • 2.11.09:42
    Sikke Sumari

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"