Käytätkö pekonia ruoanlaitossa? Älä unohda tärkeää sääntöä
Pekoni on raaka-aine, jota voi maun vuoksi lisätä monenlaisiin ruokiin. Pekonia käyttäessä on kuitenkin pidettävä mielessä raaka-aineen suolaisuus.
Hellapoliisi Kati Jaakonen kertoo, että ruokaan lisättävän suolan määrään on syytä kiinnittää huomiota, sillä pekoni on itsessään hyvin suolaista
– Pekonissa on suolaa ja rasvaa, joten suolan määrään kannattaa kiinnittää huomiota, Hellapoliisi toteaa.
Älä unohda suolaa kokonaan
Suolaa ei kuitenkaan kannata jättää resepteistä kokonaan pois, vaikka pekoni onkin itsessään hyvin suolaista.
– Jos pekonilla vuoraa esimerkiksi lihamurekkeen, kannattaa murekkeeseen silti laittaa suolaa, sillä pekonin suolaisuus ei mausta mureketta sisältä, hän jatkaa.
Asiantuntija muistuttaa, että pekonia ei suinkaan tarvitse käyttää koko pakettia yhdellä kertaa. Jo muutama suikale pekonia maustaa ruokaa yllättävän paljon.
– Jos jääkaappiin on sattunut jäämään vain muutama suikale pekonia, ne voi paistaa vaikkapa kasviskeiton seuraksi ja lisätä ne valmiin keiton pinnalle, Hellapoliisi toteaa.
Monikäyttöinen pekoni
Pekoni tuo erilaisiin ruokiin makua ja mehevöittää niitä entisestään. Pekoni sopii erityisen hyvin keittoihin, kastikkeisiin, murekkeisiin, munakkaisiin, salaatteihin sekä perunasoseen joukkoon.
– Erityisen sopiva pekoni on niiden raaka-aineiden joukossa, jotka itsessään ovat vähärasvaisia ja saattavat jäädä kuivaksi, kuten broilerinjauhelihasta valmistetut ruoat, Hellapoliisi vinkkaa.
KATSO RESEPTI:Hellapoliisin peruna-pekonisalaatti
Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa!
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa