Käytä kanelia – syysmausteilla runsaasti terveysvaikutuksia

mausteita
Shutterstock

Runsaat ja tummat mausteet kuuluvat syysiltoihin. Kukapa voisi vastustaa esimerkiksi kanelin tai inkiväärin tuoksua?

Syksyyn sopivat mausteiset leivonnaiset ja juomat, jotka kruunaa esimerkiksi inkivääri tai neilikka. Herkullisilla mausteilla on myös terveysvaikutuksia, jotka Shape.com listasi.

Kaneli

Tutkimusten mukaan kaneli tasoittaa verensokeria ja alentaa LDL-kolesterolia. Kaneli saattaa myös ehkäistä rasvaisten aterioiden haittavaikutuksia keholle. Kanelista on myös apua taistelussa infektioita vastaan.

Neilikka

Neilikka pystyy ehkäisemään tulehduksia ja parantamaan ruoansulatuksen toimintaa.

Monet vannovat neilikan nimeen taistelussa hammassärkyä vastaan. Jos hammaslääkäriajan saaminen siis kestää, neilikka saattaa olla avuksi.

Inkivääri

Inkivääri auttaa turvotukseen, ja siitä voi olla apua myös lihaskipuihin. Inkiväärillä on myös tulehduksia vastaan taistelevia omaisuuksia. Lisäksi se parantaa kehon vastustuskykyä.

Kurkuma

Kurkumaa on perinteisesti käytetty paljon sairauksien ehkäisyyn. Taiwanilaisen tutkimuksen mukaan kurkuma saattaa todella ehkäistä flunssaa ja muitakin viruksia. Tutkimusten mukaan kurkuma saattaa myös auttaa masennukseen.

Lähde: Shape.com

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!