En muista, olenko maininnut, kuinka paljon rakastan gnoccheja. Suomesta niitä saa aniharvoin, mutta onneksi kotitekoiset ovat pienoisen vaivannäön väärtejä. Niiden tekeminen on itse asiassa varsin rentouttavaa puuhaa, johon voi ottaa vaikka lapset mukaan. Muodon ei tule ollakaan hifistelty. Katso tästä aiempia gnocchi-versioitani!
Koska puutarhasta noukittu kurpitsa tarjosi ruokaa useammalle päivälle, oli käyttötapoja mietittävä ahkerasti. Lopputulemana saimme aikaan lasagnen, hirmu kasan gnoccheja sekä salaattia (vaimon blogiin). Gnocchien ainekset ovat pitkälti samat kuin lasagnessa, mutta muoto täysin erilainen. Tuhtia, sydämellä tehtyä sesonkiruokaa. Ja kaiken lisäksi kasvisruokaa.
HUOM! Jauhon määrä on todella viitteellinen. Lisää niitä niin paljon, että taikinasta tulee nipin napin muovattavaa, ei kumia.
VINKKI! Gnocchit ovat hyviä pelkästään keitettyinä tai sen jälkeen paistettuina. Etenkin tässä reseptissä molempiparempi.
VINKKI 2! Jos gnoccheja tulee enemmän kuin pystyy kerralla syömään, kannattaa loput pakastaa keittämisen jälkeen. Loistavaa pikaruokaa, kun iso työ on tehty aiemmin.

