Kaupan pastakastikkeesta kotitekoisen veroista – helpot vinkit

tomaattikastike
Shutterstock

Haluatko loihtia kaupan tomaattisesta pastakastikkeesta kotitekoisen veroista? Kokeile näitä The Daily Mealin vinkkejä.

Valmis pastakastike on helppo ja nopea arki-iltojen pelastaja, joka helpoimmillaan vaatii vain keitetyn pastan kaverikseen. Kastike on helppo tuunata entistä herkullisemmaksi jopa pelkästään siinä ajassa, kun odottelet pastan kypsymistä. 

Lisää lihaa

Mikset tekisi maukkaasta tomaattikastikkeesta saman tien jauhelihakastiketta? Yksinkertaisin keino on ruskistaa jauheliha pannulla ennen kastikkeen lisäämistä. Rasvoja ei tarvitse kaataa pannulta pois ennen kastikkeen lisäämistä ellet sitten ole käyttänyt hyvin runsasrasvaista jauhelihaa.

Kuullota vihanneksia

Voit lisätä kastikkeeseen jauhelihan sijasta tai lisäksi myös kasviksia. Kuullota oliiviöljyssä esimerkiksi pieneksi leikattua sipulia, valkosipulia, selleriä tai porkkanoita ja lisää kasvikset kastikkeen joukkoon antamaan lisää makua.

Lisää juustoa ja tuoreita yrttejä

Parmesaanijuusto kruunaa italialaisen pastakastikkeen. Lisää siis valmiskastikkeen joukkoon raastettua parmesaania. Jos haluat kastikkeesta kermaista, laita parmesaanin sijasta ricottaa tai mascarponejuustoa.

Lisää kastikkeeseen myös tuoreita yrttejä. Voit silputa yrtit kastikkeeseen kuumennusvaiheessa tai kruunata yrttisilpulla valmiin annoksen.

Muista sokeri

Täydellisen tomaattikastikkeen salaisuus piilee hitaassa keittoajassa ja sopivassa suolan ja sokerin suhteessa. Lisää valmiskastikkeeseen yksi tai kaksi ruokalusikallista sokeria ja anna kastikkeen kiehua.  

Viimeistele oliiviöljyllä

Jos aikaa kastikkeen parantelulle ei ole eikä juustoakaan ole jääkaapissa, luota oliiviöljyn voimaan. Kun olet sekoittanut pastakastikkeen keitetyn pastan joukkoon, lorauta annoksen päälle pieni määrä oliiviöljyä antamaan makua.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!