Kaupan kirjolohesta tarttui Lauran sormeen jotain kuvottavaa: "Tuli kylmät väreet"

Laura osti kalatiskiltä kirjolohen ja kotona valkeni yököttävä yllätys – tämä löytyi kalasta 0:35 Laura osti kalatiskiltä kirjolohen ja kotona valkeni yököttävä yllätys – tämä löytyi kalasta
KATSO VIDEO: Lauran kuvaamalta videolta näet kirjolohen "tarjoileman" yllätyksen.

Laura Tiilikaisen kaupan kalatiskiltä ostamasta kirjolohesta löytyi "valkoinen siima", joka paljastuikin eläväksi otukseksi.

Laura Tiilikainen haki viime viikolla järvenpääläisestä K-Supermarketista tarjouksessa olevaa kokonaista kirjolohta. Kirjolohi fileoitiin kaupan kalatiskillä Lauran pyynnöstä valmiiksi.

– Illalla avasin paketin, katsoin kalaa ja sitten sormeeni tarttui valkoinen pitkä siima, Laura kertaa tapahtumia MTV Uutisille.

"Valkoinen siima" rupesikin liikkumaan

Laura luuli kyseessä olevan jonkinlainen lihassäie tai "lima". Järkytyksekseen hän kuitenkin havaitsi tämän valkoisen siiman liikkuvan.

– Kun laitoin sen paperille, niin huomasin, että se rupesi liikkumaan. Tajusin, että tämä taitaa olla mato.

– Henkilökohtaisesti inhoan hyönteisiä ja tällaisia. Tuli kylmät väreet ja öklöttävä tunne.

Laura kertoo, että hänen oli aluksi vaikea uskoa asiaa todeksi. Ensimmäisenä hän mietti, voisiko kalasta löytyä lisääkin matoja. 

Lopulta Laura soitti äidilleen, joka suositteli pakkaamaan kalan pussiin ja olemaan yhteydessä kauppiaaseen. Kalaa Laura ei luonnollisestikaan syönyt.

–  Ällötti niin paljon.

Näin vastasi kauppias ja tavarantoimittaja

Kauppias oli löydöksestä pahoillaan ja totesi viestissään Lauralle, ettei ole muutaman vuoden urallaan nähnyt vastaavaa. Lauralle luvattiin tuotteesta rahallinen hyvitys. 

Omalla TikTok-videollaan Laura kutsui pitkulaista matoa lapamadoksi, mutta tavarantoimittajan mukaan kyse on toisesta lajista. 

– Tavarantoimittajan osasi sanoa, että kyseessä oli heisimato. Se ei ole vaarallinen ihmisille, mutta aiheuttaa tietysti epähygieenisen olon. 

Tavarantoimittajan mukaan trianephorus-heisimadot ovat ensisijaisesti hauen loisia, mutta niitä tavataan melko usein myös lohensukuisissa kaloissa, kuten kirjolohessa, siiassa ja muikussa.

MTV Uutiset on nähnyt viestit, jotka Laura sai kauppiaalta sekä tavarantoimittajalta. 
 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!