Kaulin ja leivinpaperi käyttökieltoon – täydellinen itsetehty pizza rikkoo kaikki suomalaiset säännöt

shutterstock_318391943
Herkullista pizzaa voi valmistaa myös kotioloissa. Shutterstock

Tiesitkö, että itsetehdyn levypizzan valmistamiseen ei tarvita lainkaan kaulinta tai leivinpaperia?

Pizzarium-ravintoloiden perustaja ja pizzataiteilija, italialainen Luca Platania paljasti Huomenta Suomen lähetyksessä, kuinka täydellinen itsetehty pizza valmistuu. Monet suomalaisten rutiinit saivat ammattilaiselta murskatuomion.

Unohda leivinpaperi ja kaulin!

Kun taikina on valmistettu oikeaoppisesti, ja sen on annettu nousta rauhassa, ei suinkaan tartuta kaulimeen. Platanian ohjeiden mukaan runsas määrä jauhoja ja näppärät sormet ajavat saman asian kuin kaulin – ja vieläpä paremmin.

– Kaulin on kielletty! Platania nauraa.

– Pistän tosi paljon jauhoja, koska se on todella tärkeää, etteivät sormet jää kiinni taikinaan, Platania toteaa.

Toinen suomalaisten selkärankaan jäänyt tottumus, leivinpaperin käyttö, on niin ikään pizzatatiteilijan mukaan täysin turha tapa. Kun jauhoja on pizzapohjassa riittävästi, ei taikina tartu peltiin ja lopputuloksesta tulee erityisen rapea.

Asiantuntijan kaikkein paras lopputulos syntyy silloin, kun pizzan paistaminen aloitetaan aivan uunin alatasolta. Tästäkään säännöstä ei moni kotonaan pizzaa paistanut suomalainen tiedä.

– Se on tärkeää, että ensimmäisiksi 7–8 minuutiksi se (pizza) menee ihan alatasolle, Platania toteaa.

Mikä pizza on Luca Platanian bravuuri? Katso video!

Levypizza roomalaisittain 6:52

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!