Maistuisiko jouluna klassikoksi muodostunut glögijuustokakku, tumma kulta-suklaakakku vai näyttävä käpykakku? Poimi ideat joulunajan herkkuihin.
Joulun juhlapöydän kruunaa näyttävä kakku. Iki-ihana mausteinen glögijuustokakku on jo klassikko. Raikkaassa mustikkajuustokakussa maistuu häivähdys kardemummaa. Juustokakut kannattaa tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä, jotta kakut ehtivät varmasti hyytymään.
– Tuhdin suklainen kakku kuuluu monen jouluun. Kulta-suklaakakusta saa helposti juhlavan koristelemalla kakun kultaisilla koristerakeilla, vinkkaa Keskon ruokatoimittaja Laura Halonen.
Juhlapöydän klassikon, käpykakun, modernin version suomut muotoillaan sokerimassakuorrutteesta.
– Käpykakun leipominen vaatii hieman enemmän näpertämistä, mutta lopputulos on todella hieno!
Tee kuivakakut hyvissä ajoin ennen joulua
Kahvikakkujen leipominen kuuluu monella perinteisesti jouluvalmisteluihin. Valmiit kakut säilyvät mehevinä tiiviisti pusseihin pakattuina jääkaapissa noin viikon verran. Kakut voi myös hyvin pakastaa.



