Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Katkarapukasari - retrojuhlaa

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 24.09.2015 21:50

Peltilihapiirakan suosion myötä ajattelin, että voisi olla paikallaan nostaa muutama muukin retrohelmi takaisin parrasvaloihin. Useimmat 70-90 -lukujen ruoista ovat mielestäni tylsiä ja liian monta kertaa nähtyjä. Niiden joukossa on silti ruokalajeja, joihin ehti kyllästyä aikanaan, mutta kun edellisestä nauttimisesta on kulunut yli vuosikymmen, nousee maku muistoineen uusiin sfääreihin. 

Testasin katkarapukasaria ilman mitään twistejä. Sellaisena mukavan chilisenä tomaattiversiona. Yritin kovasti googlailla sille alkuperää, mutta en löytänyt. No, tein oman version, jonka halusin olevan mahdollisimman pelkistetty ja jota voi tuunata reseptin pohjalta moneen suuntaan. Oikein mainio oli näinkin. Paistoin patonkia kylkeen. Niiden resepti ehkä blogissa myöhemmin. Katkarapukasari kuuluu suomalaiseen puolimoderniin ruokaperinteeseen.

VINKKI! Voit tuunata kasaria mm. yrteillä, aurinkokuivatuilla tomaateilla, fetalla, Pastiksella... tai vaikka kaikilla niillä kerralla. Koostumus voi olla vähemmän kostea kuin kuvassa, mutta oikein hyvää näinkin.

Katkarapukasari

4-6 hlölle

400 g katkarapuja (kuorittuja)

1 iso sipuli tai 2 pientä, hienonnettuna

3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

1-2 punaista chiliä maun mukaan, hienonnettuna

1tlk tomaattimurskaa (400 g)

1 rkl tomaattipyreetä

1 dl kalalientä

1 dl valkoviiniä

1 tl sokeria

2 rkl puristettua sitruunamehua

1 rkl oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

(back upiksi Sriracha tai Tabascoa)

Kuumenna kattila keskilämmölle. Kuullota sipulia muutama minuutti ja lisää valkosipuli. Kuullota vielä minuutti. Sekoita mukaan tomaattipyree ja anna kypsyä minuutin verran. Kaada mukaan valkoviini ja anna poreilla pari minuuttia. Lisää kalaliemi, tomaattimurska, chili ja sokeri. Anna kiehahtaa varovasti. Laske lämpöä ja anna kevyesti poreilla 10 min. Lisää katkaravut ja anna niiden lämmetä. Älä keitä, etteivät mene kumiksi. Lisää sitruunamehu, suolaa ja pippuria. Maista ja mausta. Maussa tulisi maistua pieni chilin nostatus. Jos tarvii/haluat lisää tulisuutta, lorauta mukaan Srirachaa tai Tabascoa. Tarjoile patongin ja/tai riisin kera.

Lisää aiheesta:

Mehevä maissi-kanapannuBurgundinpata, kuten sen kuuluu ollaNasi Goreng - helppo ja nopea Indonesian kansallisruokaBaskilainen kalakeittoKana vindaloo - poppaa intialaistaVegaaninen porkkanahodari nyhtökaura-chilisoosilla
kasarikatkarapukatkarapukasaripatarapureseptiretro
MTV Oy, All rights reserved
äyriäis
äyriäiset