Peltilihapiirakan suosion myötä ajattelin, että voisi olla paikallaan nostaa muutama muukin retrohelmi takaisin parrasvaloihin. Useimmat 70-90 -lukujen ruoista ovat mielestäni tylsiä ja liian monta kertaa nähtyjä. Niiden joukossa on silti ruokalajeja, joihin ehti kyllästyä aikanaan, mutta kun edellisestä nauttimisesta on kulunut yli vuosikymmen, nousee maku muistoineen uusiin sfääreihin.
Testasin katkarapukasaria ilman mitään twistejä. Sellaisena mukavan chilisenä tomaattiversiona. Yritin kovasti googlailla sille alkuperää, mutta en löytänyt. No, tein oman version, jonka halusin olevan mahdollisimman pelkistetty ja jota voi tuunata reseptin pohjalta moneen suuntaan. Oikein mainio oli näinkin. Paistoin patonkia kylkeen. Niiden resepti ehkä blogissa myöhemmin. Katkarapukasari kuuluu suomalaiseen puolimoderniin ruokaperinteeseen.
VINKKI! Voit tuunata kasaria mm. yrteillä, aurinkokuivatuilla tomaateilla, fetalla, Pastiksella... tai vaikka kaikilla niillä kerralla. Koostumus voi olla vähemmän kostea kuin kuvassa, mutta oikein hyvää näinkin.
Katkarapukasari
4-6 hlölle
400 g katkarapuja (kuorittuja)
1 iso sipuli tai 2 pientä, hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

