Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Katkarapu-ceviche ecuadorilaisittain

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 21.10.2015 19:30

Latinoruoka on kolkutellut viime vuosina suomalaistenkin ruokatrendien perään. Siinä missä oikea meksikolainen safka on noussut esiin texmex-mättöjen joutomaasta, on eteläisten Ameriikkojen Eldoradossa vielä loputtomasti esiinkaivettavia kulinaarilöytöjä.

Suomen Top Chef 2013 Kira Weckman ja hänen kolumbialainen kokkimiehensä Michel Garzón löivät keittiötaitonsakin kimppaan ja syntyi latinoruokakulttuuria avaava Latinomakuja-kirja. Opus, joka tempaisee mukaansa etelän lämpöön, värikkäiden ruokien ja latinorytmien keskelle. Selatessani kirjaa ensimmäistä kertaa, mietin milloin pääsen maistamaan noita safkoja ”livenä”. Sama toistui avatessani kirjan toisen kerran. Herkullinen kombo yksissä kansissa, tyylikkäästi toteutettuna. Käytännössä kirjan ilmestymisen ja yöpakkasten aikaan moni aurinkoinen haave tuntuu tuskallisen kaukaiselta. Samoin lukuisat kirjan grillausta vaativat reseptit. Kunpa tämä olisi putkahtanut ulos muutama kuukausi aiemmin, olisi kesä tuntunut hitusen aurinkoisemmalta!  

MTV Oy, All rights reserved

LATINOMAKUJA kattaa kirjan sivuille katuruokaa, alkuruokia, varsinaisia grilliruokia ja pääruokia jälkiruokia unohtamatta. Itse tartuin ecuadorilaiseen tyyliin valmistettuun katkarapu-cevicheen. Ihan vain koska olen sen tyyppiseen erittäin heikkona. Tuntuu kohtuuttomalta, että meillä perinteinen katuruoka on lihapiirakka kahdella nakilla ja kaikilla mausteilla, kun toisella pallonpuoliskolla isketään katukojusta cevicheä eri versioina kouraan. Annoksen hauska lisä ovat lisukkeena ja pinnalle ripoteltavat pop cornit. Mitä parasta biletysruokaa cocktailin kumppaniksi!

VINKKI! Tsekkaa myös kalaceviche! Vaikka samalle lautaselle.

Katkarapu-ceviche - Cebiche de Camarones

4 hlölle

400 g katkarapuja

1 punasipuli

2 tomaattia

1 appelsiini

1 lime

1 rkl ketsuppia

chilikastiketta (esim. Sriracha, Tabasco) maun mukaan

tuoretta korianteria

suolaa

pop corneja

Sulata ja valuta katkaravut. Kuori punasipuli. Leikkaa sipuli ja tomaatit ohuiksi suikaleiksi. Purista appelsiinista ja limestä mehu kuppiin. Sekoita kulhossa keskenään sipuli ja tomaatti ja katkaravut.

Sekoita keskenään ketsuppi ja sitrushedelmien mehu kastikkeeksi. Mausta chilikastikkeella sopivan tuliseksi. Mausta ceviche kastikkeella. Lisää suolaa oman maun mukaan. Koristele tuoreella korianterilla. Tarjoile pop cornien kera.

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Ravintola-arvostelu: Kajo, TampereCrêpes Prins Bertil - ehtaa retroruokaaSiika-sashimi wasabi-kastikkeellaClams Oreganata - helpot gratinoidut simpukatRavintola-arvostelu: Los Pollos, TampereRavintola-arvostelu: C, Tampere, vol. 2
alkuruokacevichecocktail-palakatkarapukatkarapucevichekaturuokalatinoruokaresepti

Tuoreimmat aiheesta

alkuruoka
  • 16.09.201818:37
    gnocchi

    Gnocchit kermaisella gorgonzola-kastikkeella - herkkua vartissa

  • 22.07.201819:51
    sipuli

    Täytetyt sipulit grossetolaiseen tapaan

  • 26.11.201717:09
    hummeri

    Hummerikeitto katkaravuilla - taivaallista

  • 04.06.201719:07
    korealainen

    Nopea ja helppo korealainen vuohenputkilisuke

  • 18.05.201712:00
    clam

    Clams Oreganata - helpot gratinoidut simpukat