Latinoruoka on kolkutellut viime vuosina suomalaistenkin ruokatrendien perään. Siinä missä oikea meksikolainen safka on noussut esiin texmex-mättöjen joutomaasta, on eteläisten Ameriikkojen Eldoradossa vielä loputtomasti esiinkaivettavia kulinaarilöytöjä.
Suomen Top Chef 2013 Kira Weckman ja hänen kolumbialainen kokkimiehensä Michel Garzón löivät keittiötaitonsakin kimppaan ja syntyi latinoruokakulttuuria avaava Latinomakuja-kirja. Opus, joka tempaisee mukaansa etelän lämpöön, värikkäiden ruokien ja latinorytmien keskelle. Selatessani kirjaa ensimmäistä kertaa, mietin milloin pääsen maistamaan noita safkoja ”livenä”. Sama toistui avatessani kirjan toisen kerran. Herkullinen kombo yksissä kansissa, tyylikkäästi toteutettuna. Käytännössä kirjan ilmestymisen ja yöpakkasten aikaan moni aurinkoinen haave tuntuu tuskallisen kaukaiselta. Samoin lukuisat kirjan grillausta vaativat reseptit. Kunpa tämä olisi putkahtanut ulos muutama kuukausi aiemmin, olisi kesä tuntunut hitusen aurinkoisemmalta!  



