Kätevät vinkit keittiöön – näin voit korvata puuttuvat ainekset

voi
Shutterstock

Loppuiko kaapistasi tietty raaka-aine kriittisellä ruoanlaiton tai leivonnan hetkellä? Älä vielä panikoi, sillä monen raaka-aineen voi korvata helposti toisella.

Popsugar listasi käteviä vinkkejä, jotka pelastavat ruoanlaiton silloin, kun kaapissa ei ole kaikkia reseptin vaatimia aineksia. Katso, miten voit korvata puuttuvia raaka-aineita.

Ranskankerma

Ranskankerman voit korvata joko smetanalla tai runsasrasvaisella kreikkalaisella tai turkkilaisella jogurtilla.

Maustamaton jogurtti

Lisää kreikkalaiseen tai turkkilaiseen jogurttiin loraus vettä ja sekoita jogurtti notkeaksi, ja voit käyttää jogurttia tavallisen, juoksevan ja maustamattoman jogurtin sijasta. 

Suolaton voi

Jos jääkaapistasi löytyy vain suolattua voita, käytä sitä suolattoman voin tilalla. Vähennä vastaavasti reseptistä suolan määrää. Jos esimerkiksi laitat ruokaa kahdeksan ruokalusikallista suolattua voita, vähennä puhtaan suolan määrää neljännesteelusikallisen verran.

Tuoreet yrtit

Teelusikallinen kuivattua yrttiä korvaa ruokalusikallisen silputtua, tuoretta yrttiä.

Limen mehu

Limemehun voi korvata hyvin samalla määrällä sitruunamehua ja päinvastoin. Jos sitruunatkin puuttuvat kaapista, ajaa valkoviinietikka happamuuden kannalta saman asian. Muista kuitenkin, että maku on eri. Vastaavasti viinietikan voit korvata sitruuna- tai limemehulla.

Leivinjauhe

Voit korvata leivinjauheen ruokasoodalla, mutta taikinassa on oltava jotain hapanta, kuten jogurttia tai piimää. 

Mantelijauho

Hienonna tuoreita manteleita tehosekoittimessa, kunnes ne ovat jauhautuneet tasaiseksi. 

Lähde: Popsugar

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja