Kätevät vinkit keittiöön – näin voit korvata puuttuvat ainekset
Loppuiko kaapistasi tietty raaka-aine kriittisellä ruoanlaiton tai leivonnan hetkellä? Älä vielä panikoi, sillä monen raaka-aineen voi korvata helposti toisella.
Popsugar listasi käteviä vinkkejä, jotka pelastavat ruoanlaiton silloin, kun kaapissa ei ole kaikkia reseptin vaatimia aineksia. Katso, miten voit korvata puuttuvia raaka-aineita.
Ranskankerma
Ranskankerman voit korvata joko smetanalla tai runsasrasvaisella kreikkalaisella tai turkkilaisella jogurtilla.
Maustamaton jogurtti
Lisää kreikkalaiseen tai turkkilaiseen jogurttiin loraus vettä ja sekoita jogurtti notkeaksi, ja voit käyttää jogurttia tavallisen, juoksevan ja maustamattoman jogurtin sijasta.
Suolaton voi
Jos jääkaapistasi löytyy vain suolattua voita, käytä sitä suolattoman voin tilalla. Vähennä vastaavasti reseptistä suolan määrää. Jos esimerkiksi laitat ruokaa kahdeksan ruokalusikallista suolattua voita, vähennä puhtaan suolan määrää neljännesteelusikallisen verran.
Tuoreet yrtit
Teelusikallinen kuivattua yrttiä korvaa ruokalusikallisen silputtua, tuoretta yrttiä.
Limen mehu
Limemehun voi korvata hyvin samalla määrällä sitruunamehua ja päinvastoin. Jos sitruunatkin puuttuvat kaapista, ajaa valkoviinietikka happamuuden kannalta saman asian. Muista kuitenkin, että maku on eri. Vastaavasti viinietikan voit korvata sitruuna- tai limemehulla.
Leivinjauhe
Voit korvata leivinjauheen ruokasoodalla, mutta taikinassa on oltava jotain hapanta, kuten jogurttia tai piimää.
Mantelijauho
Hienonna tuoreita manteleita tehosekoittimessa, kunnes ne ovat jauhautuneet tasaiseksi.
Lähde: Popsugar
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan