Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kätevä vinkki: Näin saat evässalaatin pysymään tuoreena ja rapeana!

Lasipurkkiin pakattu salaatti on käytännöllisen lisäksi myös kaunis.
Lasipurkkiin pakattu salaatti on käytännöllisen lisäksi myös kaunis.
Julkaistu 06.10.2014 10:49

MTV LIFESTYLE

Moni syö töissä evääksi salaattia, mutta vihannekset eivät aina säilytä tuoreuttaan lounasaikaan saakka. Lasipurkki auttaa estämään lounaan muuttumista vetiseksi.

Lounassalaatin pakkaaminen laakeaan muoviseen eväsrasiaan on tuttu ja turvallinen keino kuljettaa eväät töihin. Korkea lasipurkki saattaa kuitenkin olla astetta parempi vaihtoehto. Näin pakattuna salaatin eri ainesosat saa aseltua kerroksittain, jolloin ainekset pysyvät rapeampina ja tuoreempina.

Lisäksi kierrettävä lasipurkin kansi on varmasti tiivis, joten pelko salaatinkastikkeessa uivista tavaroista laukunpohjalla on historiaa. Popsugar antoi ohjeet siitä, miten salaatti kannattaa pakata lasipurkkiin.

Kastike

Salaatinkastike kannattaa laittaa purkin pohjalle. Helposti murustuvat ainekset tekevät kastikkeesta sakean, jos mukaan pakattu salaatti on pitkään sekoitettuna.

Sipuli

Etikkapohjaiset salaatinkastikkeet marinoivat ja pehmentävät sipulia, jolloin sen maku myös muuttuu miedommaksi, eikä se tällöin aiheuta niin voimakkaan hajuista hengitystä.

Kiinteät kasvikset

Esimerkiksi porkkanat, kokonaiset kirsikkatomaatit tai herneet eivät liiskaannu lopun salaatin painosta, joten sekä kastike että vihannekset pysyvät hyvinä lounasaikaan saakka.

Muut kasvikset

Loput kasvikset – salaattia lukuun ottamatta – kannattaa lisätä siinä järjestyksessä, kuinka kiinteitä ne ovat. Esimerkiksi oliivit, kurkut ja paprikat ovat sopivia purkkisalaatin keskimmäisiin kerroksiin.

Vihreät vihannekset

Olipa salaatin pohjana mikä tahansa lehtevä vihreä kasvis, se kannattaa ehdottomasti laittaa päällimmäiseksi, samoin kun mahdolliset yrtit. Helposti mössöksi menevät lehtevät kasvikset pysyvät rapeina ja tuoreina, kun ne eivät sekoitu kastikkeeseen eivätkä muut ainekset liiskaa niitä. Pähkinät ja siemenet voi laittaa vielä salaatin päälle, jotta nekin säilyttävät rouskuvan rakenteensa.

Proteiinilisä

Mahdollisuuksien mukaan proteiinilisä kannattaa sekoittaa salaattiin vasta syömishetkellä. Esimerkiksi purkkitonnikala ja annospakattu salaattijuusto ovat helppoja kuljettaa myyntipakkauksessaan ja ilman sotkua töihin. Myös kovaksi keitetty kananmuna on helppo viedä sellaisenaan ja kuoria se vasta lounasaikaan. Muut proteiinilisät kannattaa laittaa toiseksi ylimpään kerrokseen, jolloin ne eivät ime nestettä esimerkiksi kurkuista, mutta eivät myöskään liiskaa ylimpään kerrokseen kuuluvia ainesosia.

Salaatti,-laihdutusShutterstock

Tarjoilu

Kun purkin sisällön kippaa lautaselle, on salaatti automaattisesti siinä järjestyksessä kuin on totuttu, eli pohjana käytetyt erilaiset salaatit ovat alimpana, muut kasvikset seuraavaksi ja kastike pääsee valumaan ylhäältä alas. Jos proteiinilisä on ollut purkissa, kannattaa salaattia pyöräyttää pari kertaa haarukalla, jotta palaset nousevat hieman ylemmäksi. Jos taas se on kuljetettu omassa pakkauksessaan, sen saa helposti lisättyä päällimmäiseksi.

Lue myös:

6 yleisintä vihannesvirhettä – ethän sorru näihin?

6 suurinta salaattimokaa – näin vältät ne!

Osittainen lähde: Popsugar

Lisää aiheesta:

Säästäväinen äiti jakaa vinkit, joilla ruoka säilyy pidempään syömäkelpoisena – teetkö jo näin?Kokit kertovat pakasteruokien parhaat topit ja pahimmat flopit: "Mauttomia ja sohjoisia"7 virhettä, joihin moni sortuu pakastevihannesten kanssa – ethän tee näin?Salaattikin voi pilata laihdutuskuurin! Vaihda nämä yllättävän kaloripitoiset täytteet kevyempiin vaihtoehtoihinTalven paras purkkisalaatti on nerokas: Säilyy jopa pari viikkoa jääkaapissa – "helpottaa arkea ja on edullinen""Maan alla kasvavat kylmään veteen" – teetkö sinäkin yleisen virheen kasvisten keittämisessä?
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • 08:43
    Leivonta

    Älä tee tätä joulutorttuvirhettä

  • Eilen18:04
    Takaisinvedot

    Oletko pähkinä- tai vehnäallergikko? Karl Fazerin konvehtirasiassa vääriä suklaita

  • Eilen14:16
    Ruoka

    Helppo pullajälkkäri on nyt jättihitti somessa! Testaa vaikka isänpäiväksi

  • Eilen06:39
    Ruoka

    Tätä Henri Alén ei missään nimessä nyt ostaisi ruokakaupasta