Kätevä vinkki: Näin saat evässalaatin pysymään tuoreena ja rapeana!
Moni syö töissä evääksi salaattia, mutta vihannekset eivät aina säilytä tuoreuttaan lounasaikaan saakka. Lasipurkki auttaa estämään lounaan muuttumista vetiseksi.
Lounassalaatin pakkaaminen laakeaan muoviseen eväsrasiaan on tuttu ja turvallinen keino kuljettaa eväät töihin. Korkea lasipurkki saattaa kuitenkin olla astetta parempi vaihtoehto. Näin pakattuna salaatin eri ainesosat saa aseltua kerroksittain, jolloin ainekset pysyvät rapeampina ja tuoreempina.
Lisäksi kierrettävä lasipurkin kansi on varmasti tiivis, joten pelko salaatinkastikkeessa uivista tavaroista laukunpohjalla on historiaa. Popsugar antoi ohjeet siitä, miten salaatti kannattaa pakata lasipurkkiin.
Kastike
Salaatinkastike kannattaa laittaa purkin pohjalle. Helposti murustuvat ainekset tekevät kastikkeesta sakean, jos mukaan pakattu salaatti on pitkään sekoitettuna.
Sipuli
Etikkapohjaiset salaatinkastikkeet marinoivat ja pehmentävät sipulia, jolloin sen maku myös muuttuu miedommaksi, eikä se tällöin aiheuta niin voimakkaan hajuista hengitystä.
Kiinteät kasvikset
Esimerkiksi porkkanat, kokonaiset kirsikkatomaatit tai herneet eivät liiskaannu lopun salaatin painosta, joten sekä kastike että vihannekset pysyvät hyvinä lounasaikaan saakka.
Muut kasvikset
Loput kasvikset – salaattia lukuun ottamatta – kannattaa lisätä siinä järjestyksessä, kuinka kiinteitä ne ovat. Esimerkiksi oliivit, kurkut ja paprikat ovat sopivia purkkisalaatin keskimmäisiin kerroksiin.
Vihreät vihannekset
Olipa salaatin pohjana mikä tahansa lehtevä vihreä kasvis, se kannattaa ehdottomasti laittaa päällimmäiseksi, samoin kun mahdolliset yrtit. Helposti mössöksi menevät lehtevät kasvikset pysyvät rapeina ja tuoreina, kun ne eivät sekoitu kastikkeeseen eivätkä muut ainekset liiskaa niitä. Pähkinät ja siemenet voi laittaa vielä salaatin päälle, jotta nekin säilyttävät rouskuvan rakenteensa.
Proteiinilisä
Mahdollisuuksien mukaan proteiinilisä kannattaa sekoittaa salaattiin vasta syömishetkellä. Esimerkiksi purkkitonnikala ja annospakattu salaattijuusto ovat helppoja kuljettaa myyntipakkauksessaan ja ilman sotkua töihin. Myös kovaksi keitetty kananmuna on helppo viedä sellaisenaan ja kuoria se vasta lounasaikaan. Muut proteiinilisät kannattaa laittaa toiseksi ylimpään kerrokseen, jolloin ne eivät ime nestettä esimerkiksi kurkuista, mutta eivät myöskään liiskaa ylimpään kerrokseen kuuluvia ainesosia.
Tarjoilu
Kun purkin sisällön kippaa lautaselle, on salaatti automaattisesti siinä järjestyksessä kuin on totuttu, eli pohjana käytetyt erilaiset salaatit ovat alimpana, muut kasvikset seuraavaksi ja kastike pääsee valumaan ylhäältä alas. Jos proteiinilisä on ollut purkissa, kannattaa salaattia pyöräyttää pari kertaa haarukalla, jotta palaset nousevat hieman ylemmäksi. Jos taas se on kuljetettu omassa pakkauksessaan, sen saa helposti lisättyä päällimmäiseksi.
Lue myös:
Osittainen lähde: Popsugar
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa