Kätevä vinkki: Näin saat evässalaatin pysymään tuoreena ja rapeana!

salaattipurkki
Lasipurkkiin pakattu salaatti on käytännöllisen lisäksi myös kaunis.

Moni syö töissä evääksi salaattia, mutta vihannekset eivät aina säilytä tuoreuttaan lounasaikaan saakka. Lasipurkki auttaa estämään lounaan muuttumista vetiseksi.

Lounassalaatin pakkaaminen laakeaan muoviseen eväsrasiaan on tuttu ja turvallinen keino kuljettaa eväät töihin. Korkea lasipurkki saattaa kuitenkin olla astetta parempi vaihtoehto. Näin pakattuna salaatin eri ainesosat saa aseltua kerroksittain, jolloin ainekset pysyvät rapeampina ja tuoreempina.

Lisäksi kierrettävä lasipurkin kansi on varmasti tiivis, joten pelko salaatinkastikkeessa uivista tavaroista laukunpohjalla on historiaa. Popsugar antoi ohjeet siitä, miten salaatti kannattaa pakata lasipurkkiin.

Kastike

Salaatinkastike kannattaa laittaa purkin pohjalle. Helposti murustuvat ainekset tekevät kastikkeesta sakean, jos mukaan pakattu salaatti on pitkään sekoitettuna.

Sipuli

Etikkapohjaiset salaatinkastikkeet marinoivat ja pehmentävät sipulia, jolloin sen maku myös muuttuu miedommaksi, eikä se tällöin aiheuta niin voimakkaan hajuista hengitystä.

Kiinteät kasvikset

Esimerkiksi porkkanat, kokonaiset kirsikkatomaatit tai herneet eivät liiskaannu lopun salaatin painosta, joten sekä kastike että vihannekset pysyvät hyvinä lounasaikaan saakka.

Muut kasvikset

Loput kasvikset – salaattia lukuun ottamatta – kannattaa lisätä siinä järjestyksessä, kuinka kiinteitä ne ovat. Esimerkiksi oliivit, kurkut ja paprikat ovat sopivia purkkisalaatin keskimmäisiin kerroksiin.

Vihreät vihannekset

Olipa salaatin pohjana mikä tahansa lehtevä vihreä kasvis, se kannattaa ehdottomasti laittaa päällimmäiseksi, samoin kun mahdolliset yrtit. Helposti mössöksi menevät lehtevät kasvikset pysyvät rapeina ja tuoreina, kun ne eivät sekoitu kastikkeeseen eivätkä muut ainekset liiskaa niitä. Pähkinät ja siemenet voi laittaa vielä salaatin päälle, jotta nekin säilyttävät rouskuvan rakenteensa.

Proteiinilisä

Mahdollisuuksien mukaan proteiinilisä kannattaa sekoittaa salaattiin vasta syömishetkellä. Esimerkiksi purkkitonnikala ja annospakattu salaattijuusto ovat helppoja kuljettaa myyntipakkauksessaan ja ilman sotkua töihin. Myös kovaksi keitetty kananmuna on helppo viedä sellaisenaan ja kuoria se vasta lounasaikaan. Muut proteiinilisät kannattaa laittaa toiseksi ylimpään kerrokseen, jolloin ne eivät ime nestettä esimerkiksi kurkuista, mutta eivät myöskään liiskaa ylimpään kerrokseen kuuluvia ainesosia.

Tarjoilu

Kun purkin sisällön kippaa lautaselle, on salaatti automaattisesti siinä järjestyksessä kuin on totuttu, eli pohjana käytetyt erilaiset salaatit ovat alimpana, muut kasvikset seuraavaksi ja kastike pääsee valumaan ylhäältä alas. Jos proteiinilisä on ollut purkissa, kannattaa salaattia pyöräyttää pari kertaa haarukalla, jotta palaset nousevat hieman ylemmäksi. Jos taas se on kuljetettu omassa pakkauksessaan, sen saa helposti lisättyä päällimmäiseksi.

Lue myös:

Osittainen lähde: Popsugar

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja