Moni syö töissä evääksi salaattia, mutta vihannekset eivät aina säilytä tuoreuttaan lounasaikaan saakka. Lasipurkki auttaa estämään lounaan muuttumista vetiseksi.
Lounassalaatin pakkaaminen laakeaan muoviseen eväsrasiaan on tuttu ja turvallinen keino kuljettaa eväät töihin. Korkea lasipurkki saattaa kuitenkin olla astetta parempi vaihtoehto. Näin pakattuna salaatin eri ainesosat saa aseltua kerroksittain, jolloin ainekset pysyvät rapeampina ja tuoreempina.
Lisäksi kierrettävä lasipurkin kansi on varmasti tiivis, joten pelko salaatinkastikkeessa uivista tavaroista laukunpohjalla on historiaa. Popsugar antoi ohjeet siitä, miten salaatti kannattaa pakata lasipurkkiin.
Kastike
Salaatinkastike kannattaa laittaa purkin pohjalle. Helposti murustuvat ainekset tekevät kastikkeesta sakean, jos mukaan pakattu salaatti on pitkään sekoitettuna.
Sipuli
Etikkapohjaiset salaatinkastikkeet marinoivat ja pehmentävät sipulia, jolloin sen maku myös muuttuu miedommaksi, eikä se tällöin aiheuta niin voimakkaan hajuista hengitystä.
Kiinteät kasvikset
Esimerkiksi porkkanat, kokonaiset kirsikkatomaatit tai herneet eivät liiskaannu lopun salaatin painosta, joten sekä kastike että vihannekset pysyvät hyvinä lounasaikaan saakka.
Muut kasvikset
Loput kasvikset – salaattia lukuun ottamatta – kannattaa lisätä siinä järjestyksessä, kuinka kiinteitä ne ovat. Esimerkiksi oliivit, kurkut ja paprikat ovat sopivia purkkisalaatin keskimmäisiin kerroksiin.


