Ison-Britannian standardointijärjestö British Standards Institution, BSI, on laatinut kuuden sivun mittaiset ohjeet saarivaltion ”pyhän juoman” eli teen valmistukseen. Ethän uskaltaisi uhmata näinkin virallisen tahon ohjeistusta?
Luulitko osaavasi valmistaa teetä oikein? Tässä tapauksessa olet varmasti perehtynyt englantilaisen BSI-standardijärjestön laatimaan, kuuden sivun mittaiseen ohjeistukseen juoman oikeaoppisesta valmistustavasta.
Näin valmistuu täydellinen tee
Tässä tärkeimmät ohjenuorat täydellisen teen valmistuksessa:
1. Tee on valmistettava kannuun
Ensinnäkin, tee on ehdottomasti valmistettava valkoiseen posliinikannuun tai vaihtoehtoisesti keraamiseen kannuun. Kannun leveyden tulisi olla 74–78 millimetriä. Jos valmistat teen suoraan kuppiin, kuten monet tekevät, olet jo alusta alkaen hakoteillä ja tee hautuu huonommin. Tämä onkin suoranainen katastrofi ja pyhäinhäväistys hienolle juomalle.
2. Oikea veden ja teen suhde
Teetä tulisi olla 2 grammaa jokaista 100 vesimillilitraa kohden. Tämä on ehdottoman tarkkaa. Hanki nyt hyvä ihminen keittiövaaka!
3. Teen oikea lämpötila
