Kasaripullo näytti aivan yskänlääkkeeltä! Muistatko nämä Karhun retro-oluet?

Karhu Export IVB 1983 valmis
Vuonna 1983 Karhua valmistettiin erikoiserä, joka poikkesi ulkonäkönsä puolesta valtavirrasta.

Vuonna 1961 Suomen markkinoille tullut Karhu-olut on kokenut vuosien saatossa monen monta muodonmuutosta. 

Aikojen saatossa klassista Karhu-olutta on myyty muun muassa pullossa, joka muistuttaa ulkonäöltään aivan yskänlääkepulloa. Muistatko vielä nämä pullot vuosien takaa?

Vuonna 1961 Karhu-pullon logon ja etiketin tyyli poikkesi merkittävästi nykyisestä. Tuolloin etiketissä komeili Porin panimon perustamisvuosi 1853 ja englanninkielinen teksti ”Golden Bear Beer” eli ”Kultainen Karhuolut”.

Vuonna 1973 Karhun etiketti oli vihreä – eikä siinä ollut vieläkään tutun karhun kuvaa lainkaan. Tuolloin tuotetta mainostettiin isojen kolpakoiden rinnalla.

Lääkepulloa muistuttanut muoto oli tuttu Karhu-pulloissa vuonna 1983. Tuolloin karhua vietiin myös ulkomaille erikoispullossa. 1980-luvulla Karhun pää muistutti jo hieman viime vuosilta tuttua Karhu-logoa.

Vuonna 1997 Karhu-perheessä oli jo peräti viisi jäsentä. Tuolloin tuttua olutta myytiin pienessä lasipullossa, litran lasipullossa, puolen litran pitkäkaulaisessa lasipullossa ja puolen litran tölkissä. IVA-olut oli myynnissä myös 0,33 litran lasipullossa.  

Vuonna 2008 kierrätysmuovipullouudistus toi myös Karhulle uuden muovisen pullon: 1,25 litran pakkauksen. 


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat