"Kasari-mummojuoma" paljastui yllättävän hyväksi: Oletko koskaan ostanut Alkosta?

Sivumaku-bloggaaja Jani Kinnunen päätti testata kuningatar Elizabeth II:n suosimaa cocktailia ja yllätyi positiivisesti. 

– Edinburghin herttua, prinssi Philip siirtyi tänään eläkkeelle 96-vuotiaana. Tämän ansiosta tulin lukeneeni artikkelin hänen ja kuningatar Elizabeth II:n arjesta. Kävi ilmi, että 91-vuotias Ellu napsii päivän mittaan yllättävän monta drinksua, Sivumaku-ruokablogin Jani Kinnunen kirjoittaa.

Yksi kuningattaren suosimista juomista oli lounaan aperitiivina nautittu cocktail ginistä ja Dubonnet'sta. Sivumaku-blogin Kinnunen tajusi, ettei ollut koskaan maistanut Dubonnet'a pelkästään.

– Tuo ranskalainen yrteillä ja mausteilla maustettu väkevä viini on perinteinen aperitiivi. Gini leikkaa hillittyä makeutta entisestään ja lopputuloksena on erinomainen cocktail ruokahalua kiihdyttämään tai ihan vain lukuhetkeä värittämään. Dubonnet’lla lienee melkoinen mummo-kasarimaine, mutta itselleni tämä cocktail oli erittäin suunmyötäinen. Dubonnet’a tulee olemaan tästä lähtien aina kaapissa, Kinnunen hehkuttaa.

Katso kuningattaren cocktailin resepti Sivumaku-blogista.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.