Karkota stressi syömällä oikein – suosi näitä ruokia

kaura3
Shutterstock

Oikeanlainen ruokavalio voi auttaa lievittämään stressin oireita. Valitse lautasellesi terveellistä ja monipuolista ruokaa, kun haluat rauhoittaa mieltäsi ja voida paremmin. 

Health.com listasi ruokia, joita stressistä kärsivän kannattaa valita lautaselleen. 

Kaura

Vatsaa hellivä kaura on erinomainen vilja stressistä kärsivälle. Se sisältää runsaasti hyviä kuituja ja on tutkimuksissa todettu myös kolesterolia alentavaksi. Ota tavaksesi syödä esimerkiksi lautasellinen kaurapuuroa aamuisin tai lisätä kauraa vaikkapa smoothien joukkoon.

Jogurtti

Happamien maitotuotteiden hyvät bakteerit auttavat vatsaa toimimaan paremmin ja parantavat kehon vastustuskykyä. 

Lohi

Stressistä kärsivälle omega-3-rasvahapot ovat erityisen tärkeitä, sillä ne estävät tulehduksia ja taistelevat stressihormoneja vastaan. Hyviä rasvahappoja saat esimerkiksi rasvaisesta lohesta.

Mustikat

Kotimaisten mustikoiden sisältämät vitamiinit ja antioksidantit tehostavat kehon vastustuskykyä. Mustikoita ja muita marjoja kannattaa sisällyttää ruokavalioon päivittäin. Ripottele marjoja puuron päälle tai pyöräytä niistä terveellinen smoothie. 

Pähkinät

Pähkinät sisältävät proteiinia ja pehmeitä rasvoja, jotka edistävät sydämen terveyttä ja alentavat verenpainetta. Stressistä kärsivälle myös naposteluun liittyvällä käsien liikkeellä voi olla rauhoittava vaikutus. Kokeile esimerkiksi manteleita, saksanpähkinöitä ja pistaaseja.

Tumma suklaa

Pari palaa tummaa suklaata auttaa paitsi makeanhimoon myös stressiin. Tutkimusten mukaan tumma suklaa saattaa alentaa stressihormonien määrää. Suklaan antioksidantit voivat myös auttaa verenpaineen alentamisessa ja verenkierron parantamisessa. 

Lähde: Health.com

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat