Karjalanpiirakan ja pizzan yhdistelmä – tätä herkkua kannattaa kokeilla!

pide

Oletko koskaan maistanut turkkilaista pide-piirasta, joka on kuin perisuomalaisen karjalanpiirakan ja italialaisen perinnepizzan yhdistelmä?

Sivumaku-ruokablogia kirjoittava Jani Kinnunen intoutui kokeilemaan turkkilaisen perinnepiirakan valmistusta. Lopputuloksena syntyivät piiraat, jotka muistuttavat sekä pizzaa että karjalanpiirakkaa – kahta suomalaisten ykkössuosikkia.

– Nyt oli kokeiltava trendiruoaksikin veikattua pide-piirasta, jossa taikinapohja kääräistään hiukan karjalanpiirakan omaisesti osittain täytteen päälle. Pitkä pötkö leikataan annospaloiksi, joita on helppoa mutustella käsin, Kinnunen kirjoittaa.

Yksi merkittävä poikkeus suomalaisten suosimiin pizzoihin verrattuna pide-piirakassa kuitenkin on: se ei sisällä tomaattikastiketta.

– Pide eroaa pizzasta olennaisesti paitsi käärömuodon, myös täytteen osalta. Piiras voidaan täyttää monin tavoin, mutta tomaattikastiketta sinne ei laiteta. Klassisin täyte ovat erilaiset lihat, erityisesti voissa ruskistettu lampaan jauheliha, Kinnunen kertoo.

Katso pide-piirakan resepti Sivumaku-blogista täältä!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja