Karjalanpiirakan ja pizzan yhdistelmä – tätä herkkua kannattaa kokeilla!
Oletko koskaan maistanut turkkilaista pide-piirasta, joka on kuin perisuomalaisen karjalanpiirakan ja italialaisen perinnepizzan yhdistelmä?
Sivumaku-ruokablogia kirjoittava Jani Kinnunen intoutui kokeilemaan turkkilaisen perinnepiirakan valmistusta. Lopputuloksena syntyivät piiraat, jotka muistuttavat sekä pizzaa että karjalanpiirakkaa – kahta suomalaisten ykkössuosikkia.
– Nyt oli kokeiltava trendiruoaksikin veikattua pide-piirasta, jossa taikinapohja kääräistään hiukan karjalanpiirakan omaisesti osittain täytteen päälle. Pitkä pötkö leikataan annospaloiksi, joita on helppoa mutustella käsin, Kinnunen kirjoittaa.
Yksi merkittävä poikkeus suomalaisten suosimiin pizzoihin verrattuna pide-piirakassa kuitenkin on: se ei sisällä tomaattikastiketta.
– Pide eroaa pizzasta olennaisesti paitsi käärömuodon, myös täytteen osalta. Piiras voidaan täyttää monin tavoin, mutta tomaattikastiketta sinne ei laiteta. Klassisin täyte ovat erilaiset lihat, erityisesti voissa ruskistettu lampaan jauheliha, Kinnunen kertoo.
Katso pide-piirakan resepti Sivumaku-blogista täältä!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa