Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Karjalanpiirakan ja pizzan yhdistelmä – tätä herkkua kannattaa kokeilla!

Julkaistu 01.01.2016 18:02

MTV LIFESTYLE

Oletko koskaan maistanut turkkilaista pide-piirasta, joka on kuin perisuomalaisen karjalanpiirakan ja italialaisen perinnepizzan yhdistelmä?

Sivumaku-ruokablogia kirjoittava Jani Kinnunen intoutui kokeilemaan turkkilaisen perinnepiirakan valmistusta. Lopputuloksena syntyivät piiraat, jotka muistuttavat sekä pizzaa että karjalanpiirakkaa – kahta suomalaisten ykkössuosikkia.

– Nyt oli kokeiltava trendiruoaksikin veikattua pide-piirasta, jossa taikinapohja kääräistään hiukan karjalanpiirakan omaisesti osittain täytteen päälle. Pitkä pötkö leikataan annospaloiksi, joita on helppoa mutustella käsin, Kinnunen kirjoittaa.

Yksi merkittävä poikkeus suomalaisten suosimiin pizzoihin verrattuna pide-piirakassa kuitenkin on: se ei sisällä tomaattikastiketta.

– Pide eroaa pizzasta olennaisesti paitsi käärömuodon, myös täytteen osalta. Piiras voidaan täyttää monin tavoin, mutta tomaattikastiketta sinne ei laiteta. Klassisin täyte ovat erilaiset lihat, erityisesti voissa ruskistettu lampaan jauheliha, Kinnunen kertoo.

Katso pide-piirakan resepti Sivumaku-blogista täältä!

Lisää aiheesta:

Syksyn lämmittävin herkku on tässä! Bloggarin moussaka on yllättävän helppo – ja "pirun herkullinen"!Makaronilaatikko uudella tapaa – tämä arkiherkku valmistuu tunnissa "Täydellinen tzatziki" – helppo resepti, jota kannattaa kokeilla!Täydellinen viikonloppuherkku: Kuin rullakebab, mutta pizzaa!Uusi versio peltilihapiirakasta yllättää: Ei jauhelihaa, mutta parempaa? Vapise peltilihis! Yksinkertaisesta reseptistä uusi somehitti – kuin nakkipiilot, mutta parempaa
SivumakuMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Sivumaku
  • 01.12.201918:01
    Kanaruoka

    Sivumaku-Jani kannustaa suomalaisia käyttämään viiniä ruoanlaitossa: "Marsala-kanan tulisi olla jokaisen tuntema ruokalaji"

  • 24.11.201914:02
    Pasta

    Jani loihti täynnä proteiinia olevan herkkupastan: "Niin täydellinen pakkaspäivän ruoka kuin olla ja voi"

  • 04.11.201920:00
    Pasta

    Oletko testannut tätä hämmentävän hyvää spagettiruokaa? Yksinkertaista, mutta todella hyvää: "Nopea ja helppo valmistaa"

  • 25.09.201908:08
    Ruoka

    Jani yritti tehdä kotona McDonald’sin burgeriklassikon, mutta pieleen meni: "Tästä tuli sata kertaa parempi"

  • 11.07.201917:02
    Illallinen

    Maukas kanapata lämmittää koleilla kesäkeleillä: ”Satoi tai paistoi, arkeen ja juhlaan – aina erinomainen valinta”