Karjalan Liitto vastustaa aloitetta: "Karjalanpiirakoita saatava leipoa paikasta riippumatta!"

karjalanpiirakka
Lehtikuva

Yle Uutisten mukaan ProAgria Pohjois-Karjala haluaa suojata karjalanpiirakan nimen. Karjalan Liitto ja Karjalainen Nuorisoliitto ovat eri mieltä.

Karjalanpiirakalla on tällä hetkellä nimisuoja, joka määrittelee sen, miten ja millä aineksilla karjalanpiirakka valmistetaan. Nyt piirakoille halutaan kuitenkin myös aluesuoja: jatkossa karjalanpiirakaksi saisi kutsua vaan niitä piirakoita, jotka on leivottu Pohjois- ja Etelä-Karjalassa.

Karjalan Liitto ja Karjalainen Nuorisoliitto ovat eri mieltä: ne vaativat, että karjalanpiirakoita on saatava leipoa paikasta riippumatta. Liitot ilmoittavat vastustavansa Pro Agria Pohjois-Karjalan tekemää aloitetta, jonka mukaan karjalanpiirakan nimisuoja pitäisi rajata koskemaan ainoastaan Pohjois- ja Etelä-Karjalassa leivottuja piirakoita. 

Liittojen mukaan karjalanpiirakka ei ole paikkaan sidottu vaan kulttuurisidonnainen tuote.  

MTV LIFESTYLE – STT

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja