Mainitaan jälleen, että syksy on kotimaisen karitsan ja lampaan sesonkia. On upeaa löytää llihatiskistä paikallista, ”oikealta maistuvaa” lihaa eikä tyytyä vetisen mauttomaan uusiseelantilaiseen, jota en toisaalta koskaan ostakaan.
Tällä kertaa kohdalle osui pihveiksi siivutettua karitsanpotkaa, josta syntyi tietenkin osso buco, pavuilla höystettynä.
VINKKI! Sama resepti toimii myös naudan osso bucolle. Italialaisittain tämä syödään sellaisenaan, mutta höysteeksi käy niin pasta, riisi kuin perunakin eri muodoissaan.
VIINIVINKKI! Hautunut liha kaipaa hautunutta viiniä. Nautin tämän kanssa nappivalinnan, tumman mehevän Masi Brolo Campofiorin Oro 2014, jonka sain näytteenä. Herkullinen viini, jonka pariin vielä palaan.

