Mainos
Mainos

Kari Aihisen mukaan äitiys jarruttaa etenemistä huippukokiksi ja siitäkös soppa syntyi – pyytää nyt anteeksi sanomisiaan

Huippukokki Kari Aihisen haastattelu Ylen Puoli seitsemän -ohjelmassa nostatti somekohun, kun Aihinen arvioi, että äitiys voi olla esteenä naisten etenemiselle rankalla ravintola-alalla. Aihinen vastaa nyt kohuun Facebookissa.

Ylen Puoli Seitsemän -ohjelmassa vierailleen Kari Aihisen mukaan naisen rooli äitinä on yksi merkittävä syy siihen, miksi huippukokkien joukossa on niin vähän naisia.

– Mimmit synnyttävät ja ovat sitten kotona yhden tai kaksi vuotta, miten sitten ovatkin äitiydet, raskaudet ja imetykset. Kyllä se vaikuttaa, koska tämä on niin raju ala, Aihinen sanoi ohjelmassa.

Hän antoi myös ymmärtää, että raaka-aineet ja välineet kehittyvät muutamassa vuodessa niin paljon, että uuden omaksuminen vaatii valtavasti työtä.

Aihisen lausunnoista nousi kohu, ja huippukokin sanomisia on puitu niin Twitterissä kuin Facebookissakin.

Nyt keittiömestari kommentoi kohua Facebookissa ja pyytää anteeksi.

– Olen erittäin pahoillani, jos kommenttini YLEn Puoli seitsemässä loukkasi jotakuta. Se ei ollut missään nimessä tarkoitukseni. Halusin vain korostaa alan raadollisuutta ja nopeaa tempoa. Äitiys tai isyys ei saisi olla este alalla etenemiselle, Aihinen kirjoittaa.

Aihisen kirjoitus on saanut taakseen useita kannustavia kommentteja. Myös huippukokki Tomi Björck tsemppaa Aihista ”someraivon” keskellä.

– Someraivo... Kape Aihinen se oli sun vuoro vaan, muut oli jo lahdattu. Olet loistava ukko, ja sun kunnioitus ja arvostus ihmisiä sekä työntekijöitä kohtaan on aina ollut huikea, Björck kirjoittaa.


Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja