Kari Aihisen mukaan äitiys jarruttaa etenemistä huippukokiksi ja siitäkös soppa syntyi – pyytää nyt anteeksi sanomisiaan

KaappausKeittiossa_3kausi_KariAihinen_004

Huippukokki Kari Aihisen haastattelu Ylen Puoli seitsemän -ohjelmassa nostatti somekohun, kun Aihinen arvioi, että äitiys voi olla esteenä naisten etenemiselle rankalla ravintola-alalla. Aihinen vastaa nyt kohuun Facebookissa.

Ylen Puoli Seitsemän -ohjelmassa vierailleen Kari Aihisen mukaan naisen rooli äitinä on yksi merkittävä syy siihen, miksi huippukokkien joukossa on niin vähän naisia.

– Mimmit synnyttävät ja ovat sitten kotona yhden tai kaksi vuotta, miten sitten ovatkin äitiydet, raskaudet ja imetykset. Kyllä se vaikuttaa, koska tämä on niin raju ala, Aihinen sanoi ohjelmassa.

Hän antoi myös ymmärtää, että raaka-aineet ja välineet kehittyvät muutamassa vuodessa niin paljon, että uuden omaksuminen vaatii valtavasti työtä.

Aihisen lausunnoista nousi kohu, ja huippukokin sanomisia on puitu niin Twitterissä kuin Facebookissakin.

Nyt keittiömestari kommentoi kohua Facebookissa ja pyytää anteeksi.

– Olen erittäin pahoillani, jos kommenttini YLEn Puoli seitsemässä loukkasi jotakuta. Se ei ollut missään nimessä tarkoitukseni. Halusin vain korostaa alan raadollisuutta ja nopeaa tempoa. Äitiys tai isyys ei saisi olla este alalla etenemiselle, Aihinen kirjoittaa.

Aihisen kirjoitus on saanut taakseen useita kannustavia kommentteja. Myös huippukokki Tomi Björck tsemppaa Aihista ”someraivon” keskellä.

– Someraivo... Kape Aihinen se oli sun vuoro vaan, muut oli jo lahdattu. Olet loistava ukko, ja sun kunnioitus ja arvostus ihmisiä sekä työntekijöitä kohtaan on aina ollut huikea, Björck kirjoittaa.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.