Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kari Aihinen paljastaa salaisuuden parhaisiin uunijuureksiin: "Käyttöä ei voi koskaan ylikorostaa"

Uuniin voi valita maun mukaan erilaisia juureksia.
Uuniin voi valita maun mukaan erilaisia juureksia.Shutterstock
Julkaistu 03.09.2017 08:05

PETRA SUNDELL

Parhaat uunijuurekset paahdetaan kunnolla ja maustetaan suolalla ja pippurilla, kertoo keittiömestari Kari Aihinen.

Uunijuurekset on hyvä ruoka ja lisuke syksyn aikaan, sillä monet kasvikset ja juurekset ovat parhaimmillaan. Satokausikalenterin mukaan sesongissa ovat nyt muun muassa kotimainen lanttu, porkkana, peruna, punajuuri, kyssäkaali, juuriselleri sekä monet eri sipulit.

Keittiömestari Kari Aihinen kertoo, että parhaat uunijuurekset syntyvät, kun vihannekset paahtaa kunnolla.

–  Paahtakaa uunijuurekset kypsiksi ja hyvin paahtuneiksi. Juures on parhaimman makuinen, kun se on ylikypsä ja hyvin paahtunut.

Hyvin paahtuneen juureksen pinta on huippukokin mukaan hiukan rapsakka.

– Älkää analysoiko aikaa liikaa. Jos reseptissä lukee 25 minuuttia uunissa, pidä juureksia ennemmin 45 minuuttia, kokki kertoo.

"Tuoreiden yrttien käyttöä ei voi koskaan ylikorostaa"

Reilun paahtamisen lisäksi Aihisen mukaan uunijuurekset täytyy maustaa reilusti. Perinteiset suola ja mustapippuri ovat tässäkin ruoassa valtti.

– En ole koskaan käyttänyt maustamiseen muuta kuin suolaa ja mustapippuria. Maustaminen on minusta Suomessa enemmän tekosyy, ettei käytetä tarpeeksi hyviä, laadukkaita, suomalaisia raaka-aineita.

Aihisen mukaan hyviä suomalaisia juureksia ei kannata pilata erikoisilla mausteseoksilla, vaan sen sijaan kannattaa suosia tuoreita yrttejä. Makupareja kannattaa hakea ja kokeilla: toimiiko esimerkiksi porkkana ja rakuuna tai porkkana ja rosmariini.

– Tuoreiden yrttien käyttöä ei voi koskaan ylikorostaa. Niillä lähtisin hakemaan rehellistä soundia uunijuureksiin, Aihinen kertoo.

Perinteisten juuresten sekaan kannattaa laittaa esimerkiksi parsakaalia, Aihinen kertoo. Parsakaali tuo terveellisyyttä ja makua juureksiin.

 ***

6:41Yrtti-inkivääriglaseerattua kuhaa

Lisää aiheesta:

Joko kokeilit suosikkiohjetta? Näin Kari Aihinen tekee uunijuurekset Parhaat uunijuurekset – suomalainen Michelin-tähtikokki paljastaa luottoreseptinsä: "Tämä on helppo tehdä"Joko testasit? Kari Aihinen paljastaa, miten tehdään uunijuurekset todella helposti – legendaarinen resepti yksi MTV:n suosituimmistaKari Aihinen paljastaa, miten tehdään legendaariset uunijuurekset todella helposti – yksi MTV:n suosituimmista resepteistäHarri Syrjänen paljastaa: Tätä kasvista suomalaiset eivät osaa arvostaa – "Ihmiset ovat niin malttamattomia"Vältä pahin virhe sieniruoissa! Huippukokin parhaat sienivinkit: "Siitä ei suomalainen ruoka hirveästi parane"
UunijuureksetJuureksetKari AihinenMakuja