Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kapris-röstikuorrutteinen kuha ja kermainen pinaatti-purjolisuke

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 15.02.2012 20:45

Matkalla kohti ihankaikkiruokaisuutta olen oppinut pitämään kuhaa suurena herkkuna. Vielä viisi vuotta sitten en tykännyt koko kalasta. Viime aikoina olen jumittunut ehkä liiaksikin mukavuusalueelleni kalamaailmassa. Seuraava siedätysaskel olisi siika. Tässä yksi lempikuharuoistani. Kuten tavallista, kuhan voi korvata millä tahansa valkolihaisella kalalla. Takuuvarma hitti vieraiden (ja kotiväen) keskuudessa!

Huom! Mikäli haluat kaikki neljä annosta yhtä aikaa valmiiksi, tarvinnet kaksi paistinpannua.

Kapris-röstikuorrutteista kuhaa ja kermaista pinaatti-purjolisuketta neljälle

4 kuhafileetä, ruodot poistettuna

3 isoa yleisperunaa

0,5 tl hienoksi raastettua sitruunankuorta

3 rkl kapriksia hienonnettuna

3 rkl ruohosipulia hienonnettuna

1 kananmuna, rakenne rikottuna

3 rkl voita

2 rkl mietoa kasvisöljyä (ei oliiviöljyä)

1 dl vehnäjauhoa

suolaa

valkopippuria

(sitruunalohkoja lautaselle)

Kermainen pinaatti-purjolisuke

500 g tuoretta pinaattia

1 iso purjo, valkoinen osa ohueksi viipaloituna

1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna

2 rkl voita

0,5 tl muskottipähkinää raastettuna

1,5 tl vehnäjauhoa

1 prk ranskankermaa

2 tl sitruunanmehua

suolaa

pippuria

Keitä perunat melkein kypsiksi. Valuta ja laita jäähtymään.

Aloita lisukkeen teko. Laita pinaatti siivilään. Kiehauta kattilassa vettä ja kaada se pinaatin päälle. Anna pinaatin jäähtyä ja purista kuivaksi. Pilko ja laita sivuun.

Sulata voi paistinpannulla keskilämmöllä ja lisää mukaan purjo. Hauduttele 8 minuuttia tai kunnes purjo on pehmennyt. Varo ruskistamasta. Sekoita mukaan valkosipuli ja muskotti ja hämmennä minuutin verran. Ripottele jauhot seokseen ja kypsennä vielä minuutti. Sekoita mukaan ranskankerma ja sitruunanmehu. Kippaa pinaatti pannulle ja mausta mieleiseksesi suolalla ja pippurilla. Laita sivuun odottamaan.

Kuori perunat ja raasta ne karkeaksi. Sekoita mukaan sitruunankuori, hienonnetut kaprikset ja ruohosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla.

Ota kalafileet jääkaapista ja kierittele ne jauhoissa. Ravista ylimääräiset jauhot pois. Dippaa fileet kananmunaan ja anna ylimääräisen valua pois. Painele neljännes perunaseoksesta kuhunkin fileeseen ja laita 10 minuutiksi jääkaappiin asettumaan.

Lämmitä pannulla öljyä ja voita keskilämmöllä. Kun pannu on kuuma ja voi sihisee, asettele kuhat varovasti pannulle ja paista n. 8 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea. Käännä kala varovasti ja paista vielä 3-4 minuuttia, kunnes toinenkin puoli näyttää rapsakalta. Paistoajat vaihtelevat fileiden koon mukaan, joten ole tarkkana.

Lämmitä pinaatti-purjolisuke ja asettele lautasille. Laita kuha sen päälle ja sitruunalohkoja lautasen reunalle puristettavaksi.

Lisää aiheesta:

Helppo ja herkullinen papu-chorizo-kuhapataKalapiiras gnocchi-kuorrutteellaKalaa parsalla, majoneesilla, ginillä ja sitruunallaTurskaa herkkusienien kera - ehtaa bistrotyyliä helpollaKuhatacot ja tomaattisalsaKalaa japanilaisen peston ja salaatin kera
kalakalaruokakuhalisukerösti

Tuoreimmat aiheesta

kala
  • 21.10.201914:46
    resepti

    Helppo ja herkullinen papu-chorizo-kuhapata

  • 30.08.201915:17
    kalaruoka

    Kalapiiras gnocchi-kuorrutteella

  • 29.04.201912:54
    majoneesi

    Kalaa parsalla, majoneesilla, ginillä ja sitruunalla

  • 02.09.201819:08
    kalaruoka

    Turskaa herkkusienien kera - ehtaa bistrotyyliä helpolla

  • 19.06.201618:04
    kalaruoka

    Kuhatacot ja tomaattisalsa