Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kantarellirisotto

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 21.07.2013 19:54

Newsflash! Kantarellikausi on päällä. Löysin viikko sitten Pohjois-Savossa litran verran noita metsän kullanvärisiä aarteita ja nappasin toisen mokoman mukaani torilta. Harva asia saa kaupunkilaispojan naamaa metsässä niin iloiseen irveeseen kuin kullankeltaisena hohtava keidas puiden keskellä. Risotto kuuluu lempiruokiini ja sienirisotto on lajin aatelisia, joten starttasin sienikauden sillä. 

MTV Oy, All rights reserved

Olen sienien(kin) suhteen myöhäisherännäinen ja yritän ottaa menetettyjä vuosia joka syksy takaisin. Valaistuksen saadessani joutui vaimo puuttumaan lokakuun puolella peliin ja sanomaan lopulta, että eiköhän tämä sienikausi ollut tässä. Suu napsaa jälleen, kun ajattelen sieni-comsommen keittelyä, tattilasagnea, kantarelli-bruschettaa, suppilovahveropiirakkaa... ah! Mutta aloitetaan tällä.

VINKKI! Samalla ohjeella hoituu mainio risotto millä tahansa ruokasienellä. Annoksen kruunaa pienenpieni loraus tryffeliöljyä, jos sellaista sattuu kaapista löytymään.

Kantarellirisotto

4 hlölle alku- tai väliruokana

3 dl risottoriisiä

1 salottisipuli hienonnettuna (keltasipulikin käy)

1 varsisellerin varsi hienonnettuna

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

1 litra kantarelleja (tai muita ruokasieniä), hienonnettuna

muutama oksa tuoretta timjamia, lehdet nypittyinä

2 lasia kuivaa valkoviiniä

9-12 dl kanalientä (tai sienilientä)

2 nokaretta voita

1 rkl oliiviöljyä

70-100 g parmesaania raastettuna

suolaa

pippuria

(pieni loraus tryffeliöljyä)

Kuumenna kattila kuumaksi ja lorauta sinne pienenpieni loraus öljyä. Lisää mukaan kantarelli ja timjami ja paista sienistä kosteus pois. Lorauta puolilasillista valkoviiniä ja anna sen haihtua kattilasta ja sienistä. Ota sienet pois kattilasta ja pidä tallessa. Lisää kattilaan loraus öljyä ja nokare voita. Kippaa mukaan sipuli ja selleri. Kuullota muutama minuutti ja kaada mukaan riisi. Kuullota riisiä ja anna tärkkelyksen irrota sen pinnasta. Älä ruskista. Kaada mukaan lasi viiniä ja sekoita. Vähennä lämpöä miedolle. Kippaa 1 dl kanalientä kerrallaan ja hämmennä koko ajan. Lisää seuraava desilitra, kun edellinen alkaa loppua. Riisin lähestyessä al dente -tasoa, sekoita mukaan sienet ja mausta risotto suolalla ja pippurilla ja laita mukaan parmesaani ja toinen nokare voita. Risoton tulee olla mehevää ja hiukan valuvaa.

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Kantarelli-kukkakaalirisotto tillilläRaparperirisotto – lempeän kirpsakka sesonkiherkkuMustaa riisiä, paahdettua päärynää ja gorgonzolaaHerkkutattirisotto - syksyn ylivoimainen suosikkiniSavulohi-piparjuuri-parsarisottoKantarellilasagne - sesongin helppo herkku
kantarellikasvisruokareseptirisottosienetsyysruoka

Tuoreimmat aiheesta

kantarelli
  • 02.08.201908:24
    sieniruoka

    Kantarelli-kukkakaalirisotto tillillä

  • 13.08.201714:42
    lasagne

    Kantarellilasagne - sesongin helppo herkku

  • 18.10.201519:29
    herkkutatti

    Metsäsienirisotto

  • 13.09.201309:30
    gnocchi

    Kausiruokaa: Kurpitsa-gnocchit ja kermainen kantarellikastike

  • 29.08.201309:35
    keittiöpuutarha

    Kurpitsa-sieni-pähkinälasagne - reseptikilpailu Jacob's Creek Earth Vine Grape Chardonnayn kumppaniksi