Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kantarellilasagne - sesongin helppo herkku

Julkaistu 13.08.2017 14:42

Kantarellilasagne on sesongin helppo herkku, joka toimii arkea sulostuttamaan ja viikonloppua juhlistamaan.

Lasagne on meillä yleisin tapa kätkeä tähteitä tai nostaa kauden raaka-aine keskiöön. Erilaisia versioita on ehtinyt kertyä lukuisa määrä, vaikka klassinen bolognese-pohjainen lasagne pintansa yhä pitääkin. Törmäsin katukojulla upean näköisiin ja tuoreisiin kantarelleihin ja päätin tehdä niistä varsin suoraviivaisen lasagnen. Harmittaa joka vuosi, miten paljon myynnissä olevista kantarelleista on kuivia ja likaisia. Torilla suuntaan yleensä aasialaistaustaisten myyjien kojuille, koska siellä on tarjolla aina pelkkää priimaa, joka hohtaa jo kaukaa kullanvärisenä.
Ja jep, en ehtinyt tänäkään vuonna sienimetsään.

PS. Katso myös muut kantarellireseptit!

VINKKI! Käytin tässä vain tuoreita sieniä. Kuivatuista sienistä saa lasganeen syvempää makua, kun käyttää niiden liotusliemen hyödyksi. Erinomaista tuli näinkin.
VINKKI 2! Kuivat lasagnelevyt ovat usein hankalia sovitettavia vuokiin. Voit esikeittää niitä minuutin ajan, kunnes ne alkavat olla taipuisia.

Kantarellilasagne
2 l kantarelleja, karkeasti silputtuna/siivutettuna
1 rkl voita
2 salottisipulia tai yksi sipuli, hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
10-15 salvianlehteä
muutaman timjaminoksan lehdet
lasillinen punaviiniä
suolaa
mustapippuria

lasagnelevyjä
150 g raastetta parmesaania
1-2 rkl voita
béchamel-kastiketta

Béchamel-kastike:
2 rkl voita
1 salottisipuli, hienonnettuna
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
suolaa
mustapippuria

OHJE: Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Lisää sienet kuivalle pannulle ja paista niistä kosteus pois silloin tällöin sekoittaen ja käännellen. Lisää mukaan nokare voita. Sekoita mukaan sipulisilppu ja salvia ja kuullota pari minuuttia. Lisää valkosipuli ja timjami ja kuullota minuutti. Kaada sekaan lasillinen punaviiniä ja anna sen haihtua kokonaan. Mausta seos suolalla ja pippurilla.

Kuumenna kattila keskilämmölle. Lisää pohjalle 2 rkl voita ja sipulisilppu. Lisää sekaan jauhot ja anna niiden sekoittua tasaiseksi seokseksi koko ajan sekoittaen. Kaada sekaan maito ja vispaa seosta kunnolla vispilällä, jotta siihen ei synny klimppejä, vaan siitä tulee tasainen. Kypsennä seosta hiljalleen 10-15 min, kunnes se paksuuntuu. Muista sekoittaa usein ja kaapia pohjaa, ettei se pala kiinni. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita sienet béchamel-kastikkeeseen. Voitele lasagnevuoka voilla kauttaaltaan. Levitä pohjalle ohut kerros sieniseosta. Laita päälle kerros lasagnelevyjä. Toista tämä, kunnes seos loppuu kuitenkin niin, että päällimmäinen kerros on sieniseosta. Ripottele pinnalle parmesaaniraaste.

Peitä vuoka foliolla ja paista 30 min. Ota folio pois ja paista vielä pintaan kaunis väri, noin 10-15 min. Ota uunista ja anna vetäytyä muutama minuutti. Tarjoile.

Lisää aiheesta:

"Tämä oli hitti!" – rapea nuudeliomeletti maistuu koko perheelleAvoin lasagne jokiravunpyrstöilläVoinen salviarisotto limelläMoussaka - yllättävän helppo ja pirun herkullinen!Herkkutattirisotto - syksyn ylivoimainen suosikkiniSavulohi-piparjuuri-parsarisotto
lasagnereseptikantarellisesonkisesonkiruokasieniruokasieni

Tuoreimmat aiheesta

lasagne
  • 09.10.201917:50
    italialainen

    Avoin lasagne jokiravunpyrstöillä

  • 01.09.201717:09
    kurpitsa

    Kermaisen tuhti kurpitsa-pinaattilasagne

  • 26.02.201717:46
    pasta

    Kana-Alfredo -lasagnerullat - juustonrakastajan unelma

  • 02.09.201521:45
    bechamel

    Lasagne alla bolognese - paras maistamani

  • 10.05.201521:03
    herkkusieni

    Herkkusieni-pinaattilasagne