Kansainvälinen ruokasivusto listasi: Näitä perinneruokia Suomessa kannattaa maistaa – mukana salmiakkikossu ja Aura-juusto!

1:25 Näin valmistat vispipuuroa punaherukoista

TasteAltas.com on kerännyt eri maiden paikallisia ja perinteisiä ruokalajeja, joita matkailijan kannattaa kokeilla reissussa ollessaan. Suomesta kartalle pääsi muun muassa ikoninen salmiakkikossi.

VIDEO: Näin valmistat perinteistä vispipuuroa punaherukoista.

TastleAtlas on kroatialainen projekti, jossa 30 kirjailijaa ja tutkijaa kerää tietoa maailman perinneruoista. Sivustolla on listattuna jo yli 10 000 eri ruokalajia ja perinneravintolaa ympäri maailmaa, mutta tietojen kerääminen jatkuu yhä. Myös Suomesta on saatu kartalle monia erikoisuuksia.

Perinneherkkuja matkailijoille

Karttaa voi zoomata lähemmäs ja kauemmas, nähdäkseen yksityiskohtaisemmin jokaisen maan ruokatarjonnan. Suomesta putkahtavat ensimmäisenä näkyviin salmiakki ja poronkäristys, mutta kun zoomaa hieman lähemmäs, täyttyy kartta suomalaisista perinneherkuista.

Sivusto tarjoaa kartan lisäksi myös listauksen suosituimmista suomalaisista annoksista, sekä ravintolat, joissa näitä ruokia tarjotaan. Klikkaamalla tiettyä annosta, näkyviin tulee tarkempi kuvaus ruoasta, sekä joissain tapauksissa resepti.

Poronkäristyksen lisäksi suosituimpia suomalaisia annoksia sivuston mukaan ovat muun muassa kalakukko, hernekeitto, mämmi, Aura-juusto sekä lohikeitto. Perinteiseksi juomaksi sivusto kehottaa valitsemaan sahtia, lakkalikööriä tai Salmiakki Koskenkorvaa.

TasteAtlas pyrkii sivistämään

Sivuston perustaja Martija Babic kertoo Mashablelle, että sivusto ei edes yritä kilpailla muiden ruokavinkkejä tarjoavien sivustojen, kuten Google Mapsin tai TripAdvisorin kanssa. Babicin mukaan edellä mainitut sivustot toimivat oikein hyvin, jos sinulla on kamala nälkä ja yrität löytää nopeasti jotain syötävää, mutta esimerkiksi TripAdvisor nostaa esille vain turistien keskuudessa suosittuja ravintoloita.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

TasteAtlasin arvostelut tulevat ammattilaisilta ja todellisilta ruoka-intoilijoilta.

– Keskitymme laatuun, emme määrään. Jokaisessa TasteAtlasin ruokasuosituksessa näkyy, kuka suositteli ruokaa ja miksi, Babic kertoo.

TasteAtlasin tarkoituksena onkin sivistää matkailijaa: voit oppia paikallisista ruoista ja siitä, mikä on tyypillistä juuri tietylle alueelle.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja