2:05

Kannattaako teehen laittaa sokeria vai hunajaa? Asiantuntija paljastaa vastaukset vaikeisiin dieettivalintoihin

Osa dieettivalinnoista on helppoja, mutta osaatko ratkaista nämä valintatilanteet?

Miksi sokeri himottaa? Vastauksen saat videolta!

Vesi on parempi juoma kuin limu, salaatti on terveellisempi valinta kuin pizza. Osa dieettivalinnoista on helppoja, mutta silti kinkkisiä tilanteita tulee eteen lähes päivittäin. NBC selvitti ruoka- ja terveysosiotaan hoitavan tohtorin ja hoitajan kanssa, millaiset vaihtoehdot ovat valintatilanteessa parhaita.

Onko parempi syödä aamulla nälkäänsä donitsi, vai olla syömättä mitään?

Vastaus: On parempi syödä donitsi

Syy: Jos aamulla ei syö mitään, sudennälkä vaanii lounaalla, jolloin seurauksena on ahmintaa. Donitsi ei ole paras aamupala, muttei myöskään pahin vaihtoehto: keskikokoisessa kuorruttamattomassa donitsissa on noin 300 kilokaloria, mutta suklaisessa muffinissa jopa 500 kilokaloria.

Jos et ole nälkäinen aamuisin, älä pakota itseäsi syömään vain siksi, että donitsi sattuu olemaan edessäsi. Kehosi kyllä kertoo, koska sen on nälkä.

Keskustelu aiheesta videolla. Jos video ei näy, katso se täällä.

Kumpi on parempi juoma, smoothie vai kahvi?

Vastaus: Kahvi

Syy: Molemmat ovat hyviä vaihtoehtoja, mutta kahvissa on maitoa, jossa on kalsiumia. Itse tehty smoothie on hyvä välipalavaihtoehto, mutta valmis-smoothiessa voi olla paljon sokeria ja jopa 500 kaloria, mikä on välipalalle liikaa.

Maailman terveysjärjestö WHO on suositellut, että sokeria tulisi saada alle 25 grammaa, noin kuusi teelusikallista, päivässä. Valmissmoothiessa voi olla sokeria 11, jopa 14 grammaa sadassa millilitrassa; jos tuotteen koko on 300 millilitraa, päivittäiset sokerit menevät siihen.

Kumpi on parempi: avokadoa paahtoleivällä vai täytetty omeletti, jossa on esimerkiksi kinkkua ja vihanneksia?

Vastaus: Omeletti on parempi

Syy: Jos avokadoleivän tilaa ravintolassa, se ei välttämättä ole kokojyväleipää. Avokadokin voi olla seos avokadoa ja muita aineita. Sama ongelma vaanii kaupan guacamoleissa, jotka voivat sisältää vain murto-osan avokadoa kotitekoiseen dippiin verrattuna.

Avokadossa on paljon rasvaa, vaikka se onkin niin sanottua hyvää rasvaa. Omeletista saa paitsi proteiinia, myös vihanneksia.

Kannattaako teehen laittaa sokeria vai hunajaa?

Vastaus: Kumpikin on yhtä hyvä ja huono vaihtoehto

Syy: Sokeri ja hunaja ovat molemmat sokereita. Kaloreitakin on suunnilleen saman verran.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja