Kannattaako tarkkailla ruoan energia- vai rasvamäärää? Varo yleistä kaloriansaa!

Treenit
Vähärasvainen tuote ei välttämättä ole tae vähäkalorisuudesta. Tarkkaile myös tuotteiden sokerimääriä! Shutterstock

Monelle laihduttajalle on epäselvää, kannattaako kiinnittää huomiota ruoan rasva- vai kalorimäärään. Ruoassa oleva rasva ei välttämättä olekaan pahinta laihduttajalle.

Vaikka usein puhutaankin ruoan sisältämästä rasvasta, voi vähärasvainenkin ruoka sisältää paljon kaloreita. Tämä onkin usein hämmentävää ja herättää kysymyksen siitä, onko rasva vai kalorit haitallisempaa laihduttamista ajatellen.

Kiinnitä huomioita erityisesti kalorimääriin

The Portion Teller Plan -laihdutuskirjan kirjoittanut tohtori Lisa Youngin mukaan, että vähäkaloriset ruoat ovat usein vähärasvaisia ruokia parempia.

– Jos tankkaat hieman vähemmän kaloreita päivittäin, laihdut helpommin, Young kertoo Women’s Health -sivustolle.

Varo yleistä kaloriansaa!

Vaikka vähärasvaiset ruoat saattavat kuulostaa terveellisiltä, voivat ne sisältää paljonkin energiaa.

– Monet ruoanvalmistajat korvaavat rasvan sokerilla, jotta vähärasvaisesta ruoasta tulisi maittavampaa. Tämä tarkoittaa, että ruoka on vähärasvaista, mutta ei vähäkalorista.

Esimerkiksi jogurtit voivat olla todellisia sokeripommeja, joiden kalorimäärät ovat pilvissä, vaikka rasvaa ei tuotteessa paljon olisikaan.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja