Kannattaako sipuli hienontaa mahdollisimman pieneksi? Ammattikokki vastaa

Sipuli-pilkkoa-hienontaa
Hmm, kannattaako sipuli hienontaa kunnolla vai ei? Shutterstock

Suomen kokkimaajoukkueen konsultti Aki Kinnunen vinkkaa, miten sipuli kannattaa käsitellä ennen ruoanlaittoa, jotta mausta saa kaiken irti!

Sipulin pilkkominen on joskus hieman haastavaa hommaa, kun kyyneleet valuvat silmistä pilkkomista häiriten. Onneksi sipulia ei aina kuitenkaan tarvitse pilkkoa todella hienoksi. Suomen kokkimaajoukkueessa vaikuttava kokki Aki Kinnunen kertoo, milloin sipulin voi huoletta jättää melko suuriksikin paloiksi:

– Jos tekee esimerkiksi tomaattikastiketta, niin silloin sipulia ei tarvitse pilkkoa ihan pieneksi. Sipuli ehtii pitkän haudutusajan aikana luovuttaa kaiken makunsa kastikkeeseen.

Jos siis valmistaa ruokia, joissa on pitkä haudutusaika, säästyy sipulin hienoksi pilkkomiselta.

Sipulit täytyy kuitenkin hienontaa kunnolla, kun tehdään nopeasti valmistuvia ruokia.

– Pieneksi pilkottu sipuli irrottaa enemmän makua, Kinnunen huomauttaa.

Kannattaa myös kärsivällisesti pilkkoa sipuli pieniksi, jos ruoka-annoksissa hyödyntää raakaa sipulia.

Ira Juvonen, ira.juvonen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.