Kannattaako sipuli hienontaa mahdollisimman pieneksi? Ammattikokki vastaa
Suomen kokkimaajoukkueen konsultti Aki Kinnunen vinkkaa, miten sipuli kannattaa käsitellä ennen ruoanlaittoa, jotta mausta saa kaiken irti!
Sipulin pilkkominen on joskus hieman haastavaa hommaa, kun kyyneleet valuvat silmistä pilkkomista häiriten. Onneksi sipulia ei aina kuitenkaan tarvitse pilkkoa todella hienoksi. Suomen kokkimaajoukkueessa vaikuttava kokki Aki Kinnunen kertoo, milloin sipulin voi huoletta jättää melko suuriksikin paloiksi:
– Jos tekee esimerkiksi tomaattikastiketta, niin silloin sipulia ei tarvitse pilkkoa ihan pieneksi. Sipuli ehtii pitkän haudutusajan aikana luovuttaa kaiken makunsa kastikkeeseen.
Jos siis valmistaa ruokia, joissa on pitkä haudutusaika, säästyy sipulin hienoksi pilkkomiselta.
Sipulit täytyy kuitenkin hienontaa kunnolla, kun tehdään nopeasti valmistuvia ruokia.
– Pieneksi pilkottu sipuli irrottaa enemmän makua, Kinnunen huomauttaa.
Kannattaa myös kärsivällisesti pilkkoa sipuli pieniksi, jos ruoka-annoksissa hyödyntää raakaa sipulia.
Ira Juvonen, ira.juvonen(at)mtv.fi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria