Testasimme, miten kotikeittiössä saa valmistettua parhaimmat kalapuikot.
Videolla: Kalapuikoista ja muusista saa rakennettua helposti myös uuniruoan. Katso videolta, miten helppo arkiruoka valmistuu!
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla toteutettiin syyskuussa kalapuikkojen sokkomakutesti. Testasimme yhteeensä 13 eri suomalaiskauppojen kalapuikkoa ja löysimme joukosta raadin suosikin. Vinkkasimme myös juuri nerokkaan arkiruoan, joka valmistuu kalapuikoista ja muusista.
Mutta miten pakastealtaan kalapuikoista sitten saa parhaimman makuisia kotikeittiössä? Kalapuikkovalmistaja Finduksen mukaan paistamistapa on ikuisuuskysymys ja sekä uunin että pannulla paistamisen kannattajia löytyy paljon.
– Kalapuikkoja voi hyvin valmistaa molemmilla tavoilla, mutta uunissa valmistamisessa on yksi selkeä etu: sen voi tehdä ilman lisättyä rasvaa. Paistinpannulla kannattaa käyttää taas öljyä , jotta pannun kuuma pinta ei polta suhteellisen herkkää panerointia, Findukselta vinkattiin aiemmin
Nykyään monelta suomalaiselta löytyy kotikeittiöstään myös hittilaite airfryer, eli ilmafriteerauskeitin. Päätimmekin testata kalapuikkojen paistoon kolme erilaista menetelmää, ja selvitimme, miten saa aikaiseksi parhaat kalapuikot.