Kannattaako kalapuikot paistaa uunissa, pannulla vai airfryerissa? Tässä paras tapa!

0:47 Oletko koskaan tajunnut hyödyntää kalapuikkoja näin? Nerokas arkiruoka kalapuikoista ja muusista

Testasimme, miten kotikeittiössä saa valmistettua parhaimmat kalapuikot. 

Videolla: Kalapuikoista ja muusista saa rakennettua helposti myös uuniruoan. Katso videolta, miten helppo arkiruoka valmistuu!

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla toteutettiin syyskuussa kalapuikkojen sokkomakutesti. Testasimme yhteeensä 13 eri suomalaiskauppojen kalapuikkoa ja löysimme joukosta raadin suosikin. Vinkkasimme myös juuri nerokkaan arkiruoan, joka valmistuu kalapuikoista ja muusista

Mutta miten pakastealtaan kalapuikoista sitten saa parhaimman makuisia kotikeittiössä? Kalapuikkovalmistaja Finduksen mukaan paistamistapa on ikuisuuskysymys ja sekä uunin että pannulla paistamisen kannattajia löytyy paljon. 

– Kalapuikkoja voi hyvin valmistaa molemmilla tavoilla, mutta uunissa valmistamisessa on yksi selkeä etu: sen voi tehdä ilman lisättyä rasvaa. Paistinpannulla kannattaa käyttää taas öljyä , jotta pannun kuuma pinta ei polta suhteellisen herkkää panerointia, Findukselta vinkattiin aiemmin

Nykyään monelta suomalaiselta löytyy kotikeittiöstään myös hittilaite airfryer, eli ilmafriteerauskeitin. Päätimmekin testata kalapuikkojen paistoon kolme erilaista menetelmää, ja selvitimme, miten saa aikaiseksi parhaat kalapuikot.

Uunissa paistetut kalapuikot

Uunissa paistamisen etuna on se, että kalapuikkojen kypsennykseen ei tarvita ylimääräistä rasvaa. Näin ollen kalapuikoista tulee ehkä hieman rapsakampia kuin pannulla paistaessa, sillä puikot eivät ime itseensä öljyä. Kalapuikkoja paistettiin uunissa yhteensä 12 minuuttia. Tässä uunissa paistamisen plussat ja miinukset

+ Kalapuikot voi paistaa ilman ylimääräistä rasvaa
+ Kalapuikkoihin tulee kohtuullisen rapea pinta
+ Ei vaadi aktiivista ruoanlaittoa. Tosin kalapuikot kannattaa kääntää paiston puolessa välissä
+ Maku on hyvä ja koostumus mehevä
– Aikaa menee uunin esilämmitykseen
– Ei ihan niin rapeita kalapuikkoja ja koostumus jopa liiankin vetelä

Pannulla paistetut kalapuikot

Kalapuikkojen paistaminen pannulla on melko nopeaa. Kalapuikkoja paistettiin 3–4 minuuttia per puoli. Paistamiseen tarvitaan öljyä, toisin kuin muissa valmistusmetodeissa. Tässä pannulla paistamisen plussat ja miinukset

+ Kalapuikot valmistuvat nopeasti
+ Kalapuikkoihin saa melko rapean pinnan ja kauniin paistovärin
+ Kalapuikot maistuvat hyvältä, joskin hieman rasvaisilta
– Kalapuikkoja pitää vahtia ja välillä käännellä pannulla, jotta ne eivät pääse kärähtämään
– Öljyä tai muuta rasvaa on lisättävä paistamiseen
– Paikoitellen rapeita kalapuikkoja, mutta myös lötköjä rasvan takia

Airfryerissa paistetut kalapuikot

Airfryerissa kalapuikot valmistuvat nopeasti, eikä keitintä tarvitse juurikaan esilämmittää. Kalapuikkoja paistettiin airfryeriessa 8 minuuttia. Tässä airfryerissa paistamisen plussat ja miinukset.

+ Kalapuikot valmistuvat nopeasti ja ilman aktiivista vahtimista, keitintä ei tarvitse esilämmittää
+ Ylimääräistä öljyä ei tarvita
+ Kalapuikot pysyvät kiinteinä
+ Kalapuikkoihin tulee todella rapea pinta
– Kaikilla ei ole airfryer-keitintä kotona. Vaatii siis erillisen laitehankinnan

Mikä on paras tapa paistaa kalapuikot?

Testimme osoitti, että nopein ja paras tapa valmistaa pakastealtaan kalapuikot on airfryerilla paistaminen. Tällä menetelmällä kalapuikoista tuli kaikista rapeimpia ja ne pysyivät hyvin koossa. Kalapuikot olivat sisältä meheviä, mutta ne eivät vettyneet liikaa ja pysyivät sopivan kiinteinä. 

Uunissa kalapuikot kannattaa paistaa, jos aikoo muutenkin lämmittää uunin jotain muuta ruokaa varten. Pannulla kalapuikkoihin saa sen sijaan "rasvaisen maun" , jos sellaista kaipaa. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja