Kananmunakastike on monelle suomalaiselle tuttu ruoka jo lapsuudesta.
Milloin sinä viimeksi teit herkullista kananmunakastiketta? Kesällä kananmunakastike sopii täydellisesti esimerkiksi uusien perunoiden kanssa nautittavaksi. Kastike on täydellinen makupari myös erilaisille kalaruoille.
Perinteisesti kananmunakastike valmistetaan jauhoihin suurustamalla. Kastikkeen koostumuksesta on olemassa parikin eri koulukuntaa: jotkut nauttivat kastikkeen isojen kananmunaviipaleiden kera, toiset haluavat munat pieniksi pilkottuina.
Nappaa tästä vinkit kananmunakastikkeen valmistamiseen perinteisellä ja tuunatulla tavalla:
Perinteinen kananmunakastike:
Ainekset:
2 rkl öljyä tai margariinia
1/2 dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
2 keitettyä kananmunaa
ripaus valkopippuria
1/2 tl suolaa
1/2 dl hienonnettua ruohosipulia
Tee näin:
Kuumenna rasva kattilassa ja kiehauta siinä jauhot. Kaada maito kattilaan ja sekoita tasaiseksi. Anna kiehua muutama minuutti. Lisää hienonnetut munat ja mausteet sekä ruohosipuli. Tarjoa uusien perunoiden tai paistetun kalan kanssa.
Resepti: Martat
Keltuaisella suurustettu, jauhoton kananmunakastike
Tämä resepti on peräisin Sanna Mansikkamäen Muna-keittokirjasta, joka ilmestyi keväällä 2017.
