Kanafarmari teki erikoisen munalöydön – saanut jopa tutkijat hämilleen

kananmunakenno
Kolme kertaa tavallista isompi kananmuna on aiheuttanut hämmennystä Australiassa. Shutterstock, Facebook

Kolme kertaa tavallista kananmunaa kookkaamman yksilön sisältö on saanut jopa tutkijan hämilleen siitä, miten tämä on oikein voinut tapahtua. 

Australialaisessa kananmunapakkaamossa tehtiin ainutlaatuinen löytö, joka on saanut jopa tutkijat hämilleen. Tavallisesta kananmunakennosta löytyi nimittäin kananmuna, joka painoi huikeat 176 grammaa. Muna oli siis lähes kolme kertaa tavallista kananmunaa kookkaampi.

Vaikka kananmuna oli jo itsessään melkoinen hämmästys, vielä kiinnostavampi asia oli, mitä sen sisältä oikein löytyi. Henkilökunta löysi nimittäin pinnaltaan säröilleen munan sisältä toisen, pienemmän kananmunan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Se oli todella uskomatonta. Kaksi täydellisen muotoista munaa yhdessä, Stockman's Egg -farmin omistaja Scott Stockman kertoo.

Muna on professorin mukaan täysin syömäkelpoinen

Australialaisen Charles Sturtin yliopiston professori Raf Freiren mukaan löytö on hyvin harvinainen, eikä hän ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa. Freiren mukaan näyttää vahvasti siltä, että kana olisi alkanut tuottaa kananmunaa normaalisti, mutta jostain syystä muniminen olisi keskeytynyt. Tämä on voinut tapahtua esimerkiksi jonkun stressaavan tilanteen vuoksi.

Tyypillisesti muna päätyy ulos muutaman tunnin kuluessa, mutta tässä tilanteessa sitä ei selvästikään ollut tapahtunut.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Biologisesti ajateltuna minun on vaikea ymmärtää, miksi muna ei koskaan pudonnut ulos, Freire ihmettelee.

Uusi muna oli siis alkanut kehittyä edellispäivän munan päälle.

Epämääräisestä ulkomuodosta huolimatta muna on professorin mukaan täysin syömäkelpoinen. Farmarin mukaan tämä yksilö jätetään kuitenkin syömättä, sillä heidän tilansa tuottaa peräti 50 000 kananmunaa päivässä. 

Lähde: ABC

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat