Kanaa ja nuudeleita täydellisessä muodossa: Tämä talvipäivien ruoka pitää flunssan loitolla
Kananuudelikeitto sopii lämmikkeeksi kylmiin talvipäiviin. Voit käyttää valmista kanaa tai kypsentää sen itse. Popsugar.com neuvoo, miten se käy.
Kana-nuudelikeitto
Ainekset:
2 rkl suolatonta voita
1 käsittelemätön kananrintaleike tai n. 4,5 dl keitettyä revittyä broileria
n. 14 dl kana- tai kasvislientä
1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli kuutioituna
1 keskikokoinen kuutioitu porkkana
1 sellerinvarsi kuutioituna
puolikas paloiteltu purjosipuli
hienonnettu valkosipulin kynsi
1 laakerinlehti
½ tl timjamia
n. 450 g munanuudelia
suolaa ja pippuria maun mukaan
Vinkki
Kanan kypsennys keittoa varten vie puoli tuntia, joten jos haluat saada ruoan valmiiksi noin 30 minuutissa, valmistele kana etukäteen tai käytä aiemmista kokkailuista yli jäänyttä kanaa.
Valmistusohje:
Jos haluat paistaa kanan itse, aloita tästä:
Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa tai valurautapannulla. Paista rintaleike nahkapuoli alaspäin. Ruskista seitsemän minuuttia, käännä, ja ruskista vielä viisi minuuttia.
Lisää liemi, peitä kannella ja kypsennä 10-15 minuuttia.
Käännä kanat ja paista toiset 10-15 minuuttia riippuen siitä, kuinka suuri ja paksu pala on kyseessä. Kun kana on kypsynyt, anna sen jäähtyä. Nyhdä se sitten palasiksi. Älä kaada lientä pois.
Näin valmistat kanakeiton:
Paista sipulit, porkkanat, selleri, sipuli, laakerinlehti ja timjami öljyssä. Sekoita silloin tällöin ja kypsennä, kunnes vihannekset ovat pehmeitä ja läpikuultavia. Älä ruskista.
Lisää säilyttämäsi kana-tai kasvisliemi ja odota, kunnes liemi alkaa poreilla. Lisää nuudelit ja keitä 5-6 minuuttia tai kunnes nuudelit ovat pehmenneet. Sekoita joukkoon revitty kana. Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.
Lisää mukaan persiljaa ennen tarjoilua.
Lähde: Popsugar.com
***
Katso videolta Kari Aihisen ruokavinkki.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut