Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kampasimpukat Gaijinin tapaan - juhlavaa uuttavuotta!

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 29.12.2014 20:23

Uusivuosi on kuohuviinin juhlaa ja äyriäiset kuplivan parhaita kavereita. Siksipä tuli mieleen jakaa tämä Tomi Björckin ja Matti Wikbergin Gaijin-ravintolan keittokirjasta otettu kampasimpukkaresepti, joka on helppo, näyttävä ja tapansa mukaan todella maukas. Kuin luotu vuoden 2015 vastaanottamista varten. 

Alkupalan kokoinen annos on upeimmillaan kampasimpukan kuoresta tarjoiltuna. Mutta onneksi astiassa ja vaikkapa mädin laadussa toimii kompromissikin. Itse käytin lohenmätiä, jonka väri on likimain sama kuin taimenella. Ruoka toimii yhden simpukan pikkuherkkuna aperitiivin kera, mutta itse keräsin lautaselle kolme kappaletta kunnon alkupalaksi. Pääruoaksi nautin possunkylkeä teriyaki-kastikkeella. Höysteeksi vaimon blogin puolelta pikkelöityjä kasviksia.

Mitä herkullisinta vuotta 2015!

VINKKI! Mikäli avokadokreemiä ja soija-mirin -dressingiä jää yli, pidä uudenvuodenpäivänä tonkatsu-kekkerit. Leivitettyä vasikan- tai possunleikettä suikaleiksi leikattuna kera monenlaisen kastikkeen.

Kampasimpukat Kalifornia, avokadokreemiä ja soija-mirin -dressingiä

8 kampasimpukkaa

2 tl seesamiöljyä

avokadokreemiä

soija-mirin -dressingiä

taimenenmätiä

norilevää ohuiksi suikaleiksi leikattuina

Kuumenna paistinpannu, lisää öljy ja paista kampasimpukoita noin 2-3 minuuttia per puoli. Ota pois pannulta ja anna vetäytyä hetki.

Laita kampasimpukoiden päälle avokadokreemia ja tarjoile kuuman soija-mirin -dressingin, mädin ja norilevän kanssa.

Avokadokreemi

2 avokadoa

2 tl wasabitahnaa

1 rkl creme fraichea

1 sitruunan mehu

1 tl suolaa

Halkaise avokadot, poista kivi ja kuori. Laita kaikki ainekset blenderiin ja aja tasaiseksi pyreeksi. Maista ja mausta tarpeen mukaan joko suolalla tai sitruunalla.

Soija-mirin -dressing

1 pieni inkivääri

1 pieni ”bullet”-chili

3 valkosipulinkynttä

2 dl vettä

1 dl miriniä

1 dl soijaa

2 rkl riisiviinietikkaa

0,5 dl sokeria

Kuori ja leikkaa inkivääri pieniksi kuutioiksi, chili ohuiksi renkaiksi ja valkosipulit ohuiksi viipaleiksi. Mittaa kattilaan nesteet ja sokeri. Kiehauta. Lisää inkivääri, chili ja valkosipulit ja jätä kattilasivuun. MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Lobster Roll eli hummerihodari ja tulitikkuranskalaisetKuhaa "romesco" ja mantelinen oliivihöystöBaskilainen kalakeittoSiika-sashimi wasabi-kastikkeellaThai-henkiset kalapihvit ja kurkkurelissiManhattan Clam Chowder - simpukkaa ja chorizoa jenkkityyliin
alkuruokagaijinitämainenkalaruokakampasimpukkareseptiäyriäinen

Tuoreimmat aiheesta

alkuruoka
  • 16.09.201818:37
    gnocchi

    Gnocchit kermaisella gorgonzola-kastikkeella - herkkua vartissa

  • 22.07.201819:51
    sipuli

    Täytetyt sipulit grossetolaiseen tapaan

  • 26.11.201717:09
    hummeri

    Hummerikeitto katkaravuilla - taivaallista

  • 04.06.201719:07
    korealainen

    Nopea ja helppo korealainen vuohenputkilisuke

  • 18.05.201712:00
    clam

    Clams Oreganata - helpot gratinoidut simpukat