Uusivuosi on kuohuviinin juhlaa ja äyriäiset kuplivan parhaita kavereita. Siksipä tuli mieleen jakaa tämä Tomi Björckin ja Matti Wikbergin Gaijin-ravintolan keittokirjasta otettu kampasimpukkaresepti, joka on helppo, näyttävä ja tapansa mukaan todella maukas. Kuin luotu vuoden 2015 vastaanottamista varten.
Alkupalan kokoinen annos on upeimmillaan kampasimpukan kuoresta tarjoiltuna. Mutta onneksi astiassa ja vaikkapa mädin laadussa toimii kompromissikin. Itse käytin lohenmätiä, jonka väri on likimain sama kuin taimenella. Ruoka toimii yhden simpukan pikkuherkkuna aperitiivin kera, mutta itse keräsin lautaselle kolme kappaletta kunnon alkupalaksi. Pääruoaksi nautin possunkylkeä teriyaki-kastikkeella. Höysteeksi vaimon blogin puolelta pikkelöityjä kasviksia.
Mitä herkullisinta vuotta 2015!
VINKKI! Mikäli avokadokreemiä ja soija-mirin -dressingiä jää yli, pidä uudenvuodenpäivänä tonkatsu-kekkerit. Leivitettyä vasikan- tai possunleikettä suikaleiksi leikattuna kera monenlaisen kastikkeen.
Kampasimpukat Kalifornia, avokadokreemiä ja soija-mirin -dressingiä

