Kalsiumia yhtä paljon kuin maidossa – juotko tätä luonnon palautusjuomaa?

Shutterstock

Kookosvesi on luonnollinen palautusjuoma. Se sisältää kaiken mitä tarvitset urheilusuorituksesta palautumiseen – vieläpä helposti imeytyvässä muodossa.

Ravintorikas

Kookosvesi sisältää B-vitamiinia, kaliumia, fosforia ja natriumia niiden luonnollisessa muodossa. Kookosvedestä saa kalsiumia yhtä paljon kuin maidosta, ja on näin ollen hyväksi luustolle, myös maidotonta ruokavaliota noudattaville. Kookosveden sisältämä magnesium estää myös kramppien syntyä urheilusuorituksen aikana.

Nesteyttää

Kookosvedestä 94 prosenttia on puhdasta vettä. Kookosvesi sisältää korkean vesipitoisuuden lisäksi myös entsyymejä ja aminohappoja, jotka auttavat palautumaan liikuntasuorituksen jälkeen nopeammin. Kookosveden sisältämät elektrolyytit parantavat hermoston toimintaa ja hapenottokykyä. Erityisesti kookosvettä suositellaan juoksijoille.

Tehoa ruoansulatukseen

Kookosveden sisältämät entsyymit parantavat ruoansulatusta ja tehostavat ravintoaineiden imeytymistä. Kookosveden käyttö juomien pohjana maksimoi muiden ainesosien hyödyt. Lisää kookosvettä smoothieisiin ja saat juomista helposti ravintorikkaampia!

Apua painonhallintaan

Kookosvesi on vähäkalorinen, kolesteroliton ja lähes rasvaton, eikä sisällä lainkaan hiilihydraatteja. Makeuttamaton kookosvesi sopii moneen käyttöön ja sitä voi nauttia huolettomasti osana monipuolista ruokavaliota.

Pitää terveenä

Kookosvesi on antibakteerinen juoma ja se auttaa kehon immuunijärjestelmää taistelemaan infektioita vastaan. Samalla se tuhoaa viruksia, sieniä ja mikrobeja auttaen kehoasi voimaan paremmin.

Täydellinen palautusjuoma

330 ml kookosvettä
1 banaani
2 rkl kreikkalaista jogurttia
1 rkl mantelitahnaa
hunajaa
jäitä

Lisää kaikki aineet tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi.

Lähteet: Popsugar, fitlife.tv

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja