Mainos
Mainos

Kallion seurakunta yllättää: Olutta yhteistyössä panimon kanssa – "pullollinen p*rkeleen pilkaksi"

Uskonpuhdistuksen 500-vuotisjuhla on saanut useammat suomalaispanimot ja -seurakunnat oluenpanemispuuhiin.

"Ken juo pal­jon olutta vai­puu no­peasti uneen. Kun nuk­kuu, ei eh­di teh­dä syn­tiä. Kun ei tee syn­tiä, pää­see tai­vaaseen. Juo­kaamme siis pal­jon olutta!”

Näin totesi suurena oluenkin ystävänä tunnettu, uskonpuhdistuksen isä Martti Luther 1500-luvulla. Uskonpuhdistuksen juhlavuoden kunniaksi suomalaispanimot  ovat päättäneet noudattaa Lutherin neuvoa ja tuoneet markkinoille erilaisia teemaoluita. Mukaan tempaukseen on lähtenyt myös Kallion seurakunta.

– Kallion seurakunta sekä Stadin Panimo tekivät yhdessä olutta reformaation merkkivuoden kunniaksi - ja se julkaistiin tänään. Mukana Martin "Pullollinen p*rkeleen pilkaksi" -lager, sekä Käthe "Kolpakollinen kristuksen kunniaksi" -red ale. Erä on taas pieni mutta varmasti riittävä jos muutaman päivän sisällä saapuu ostoksille, panimotuotteita myyvä Pien-kauppa julistaa Facebook-sivuillaan. 

Anna Armoa!

Myös Nokian Panimo on lähtenyt mukaan uskonpuhdistuksen merkkivuoden rientoihin. Viisi Tähteä -sivuston mukaan panimo on tuomassa myyntiin evankelisluterilaisen kirkkokansan oman Armo-oluen. Olut on tyyliltään wittenbergiläinen mieto arkiolut. Oluen suunnittelussa on ollut mukana teologian maisteri Lari Junkkari, joka toimiii Olutseura Lutherin vetäjänä Tampereella.

Armo-olutta on suunniteltu maistettavaksi muun muassa helsinkiläisen Paavalin seurakunnan kirkkoherran Kari Kanalan järjestämillä Kirkkokaljoilla.

***

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja