Kallion seurakunta yllättää: Olutta yhteistyössä panimon kanssa – "pullollinen p*rkeleen pilkaksi"

Kallion Seurakunta Stadin Panimo Olut
Maistuisiko olut p*rkeleen pilkaksi? Shutterstock / Pien

Uskonpuhdistuksen 500-vuotisjuhla on saanut useammat suomalaispanimot ja -seurakunnat oluenpanemispuuhiin.

"Ken juo pal­jon olutta vai­puu no­peasti uneen. Kun nuk­kuu, ei eh­di teh­dä syn­tiä. Kun ei tee syn­tiä, pää­see tai­vaaseen. Juo­kaamme siis pal­jon olutta!”

Näin totesi suurena oluenkin ystävänä tunnettu, uskonpuhdistuksen isä Martti Luther 1500-luvulla. Uskonpuhdistuksen juhlavuoden kunniaksi suomalaispanimot  ovat päättäneet noudattaa Lutherin neuvoa ja tuoneet markkinoille erilaisia teemaoluita. Mukaan tempaukseen on lähtenyt myös Kallion seurakunta.

– Kallion seurakunta sekä Stadin Panimo tekivät yhdessä olutta reformaation merkkivuoden kunniaksi - ja se julkaistiin tänään. Mukana Martin "Pullollinen p*rkeleen pilkaksi" -lager, sekä Käthe "Kolpakollinen kristuksen kunniaksi" -red ale. Erä on taas pieni mutta varmasti riittävä jos muutaman päivän sisällä saapuu ostoksille, panimotuotteita myyvä Pien-kauppa julistaa Facebook-sivuillaan. 

Anna Armoa!

Myös Nokian Panimo on lähtenyt mukaan uskonpuhdistuksen merkkivuoden rientoihin. Viisi Tähteä -sivuston mukaan panimo on tuomassa myyntiin evankelisluterilaisen kirkkokansan oman Armo-oluen. Olut on tyyliltään wittenbergiläinen mieto arkiolut. Oluen suunnittelussa on ollut mukana teologian maisteri Lari Junkkari, joka toimiii Olutseura Lutherin vetäjänä Tampereella.

Armo-olutta on suunniteltu maistettavaksi muun muassa helsinkiläisen Paavalin seurakunnan kirkkoherran Kari Kanalan järjestämillä Kirkkokaljoilla.

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!