Kaliumilla lihaskrampit kuriin - näistä ruoista saat sitä

shutterstock_116575963
Shutterstock

Kalium on tärkeää muun muassa lihaksille, hermostolle ja sydänterveydelle. Liian vähäinen kaliuminsaanti voi aiheuttaa lihaskramppeja ja sydämentykytyksiä.

Banaani on kätevä välipala, joka sisältää runsaasti kaliumia, mutta se ei ole ainoa kaliumpitoinen ruoka. Nämä ruoat sisältävät kaliumia jopa enemmän kuin banaani. 

Bataatti

Bataatti on hyvä lisuke, joka maistuu muun muassa grillattuna kesän ruokapöydässä. Herkullisessa, makeassa juureksessa on runsaasti vitamiineja ja kaliumia 542 milligrammaa.

Avokado

Kesäpöydän salaatit kannattaa höystää täyteläisellä avokadolla, jossa on paitsi hyviä rasvoja, myös kaliumia. Puolikkaassa avokadossa on 487 milligrammaa kaliumia. Kokeile myös tehdä guacamolea itse!

Valkoiset pavut

Papupataa kannattaa syödä säännöllisesti, sillä puolessa kupillisessa valkoisia papuja on noin 500 milligrammaa kaliumia.

Maustamaton jogurtti

Terveellinen ja raikas välipala on maustamaton jogurtti, johon voi lisätä vaikkapa marjoja makuja antamaan. Annoksessa jogurttia on noin 579 milligrammaa kaliumia.

Pinaatti

Kokeile pinaattia salaatteihin, smoothiehin tai vaikka hampurilaisen väliin. Pinaatti on ravintorikasta ruokaa, ja kupillinen pinaattia sisältää huikea 839 milligrammaa kaliumia. 

Lähde: womenshealthmag.com

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!