Kalatuotteiden suosio kasvussa: Helsinkiläisessä K-supermarketissa myydään saman verran sushia kuin banaania
K:n Ruokailmiöt 2017 -tutkimuksen julkistustilaisuudessa paljastettiin, että suomalaiset ostavat entistä enemmän erilaisia kalatuotteita. Kauppiaat ovat huomanneet arjessaan selvän muutoksen kalatuotteiden menekissä.
– Jos ennen sanottiin, että suomalaiset syövät kalaa kerran viikossa, niin nykyään sitä halutaan syödä varmaan useamminkin, K-Supermarket Mustapekan kauppias Jouni Ekholm toteaa.
Sushin myynti hurjassa kasvussa
Kalatuotteiden suosio kasvaa Suomessa muun muassa kalapihvien ja -pullien saralla. Huomattavin muutos on kuitenkin nähtävissä siinä, että suomalaiset ovat innostuneet syömään sushia. Esimerkiksi helsinkiläisessä K-supermarket Mustapekassa myydään saman verran sushia kuin banaania.
Sushivillitys on vallannut Suomessa erityisesti kaupunkilaiset, mutta vähitellen Japanista tuttu herkku on saanut jalansijaa myös harvemmin asutuilla paikkakunnilla.
– Sushi on erityisesti yliopistokaupunkien ilmiö, Keskon päivittäistavaratoimialan tavarakaupan johtaja Ari Akseli kertoo.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan