Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kalatacot habanero-salsalla

Julkaistu 07.08.2018 19:09

Maukas resepti hedelmäisen tulisiin ja raikkaan kepeisiin tacoihin.

Tacot toimivat läpi vuoden, mutta ne ovat ihan parasta kesäruokaa. Voit tehdä niistä kepeitä, raikkaita, tummia, tuhteja, tulisia, hedelmäisiä tai sotkea sekaan ihan mikä kombo jääkaapista sattuu tuntumaan sopivalta. Tortillalättyjen tekeminen itse on helppoa, hauskaa ja melko nopeaa (resepti), mutta nykyisin löytyy isommista kaupoista jo varsin hyvin laadukkaita maissi- sekä maissi-vehnätortilloja pohjustamaan hyvää pika-ateriaa.

Suhtaudun habaneroon nöyrillä mielin. Ensimmäiset kokemukset jättivät muistijäljen, jota en halua tässä jakaa. Sen jälkeen olen maistanut mitä upeimpia hedelmäisiä chilikokemuksia lajikkeen kautta. Rohkaisin mieleni ja lisäsin sitä kuha-tacojen höysteeksi tehtyyn salsaa. Oli napakymppi. Pieni chili riitti tekemään kokonaisuudesta maukkaan, mukavasti tulisen makukokemuksen.

Habaneron kanssa kannattaa olla varovainen. Leikatessani sitä ensimmäistä kertaa kotona siivuiksi, pyyhkäisin KOLME päivää myöhemmin silmiäni ja kuljin puoli tuntia tuskissani ympäri kämppää silmä ummessa voihkien. Kumihanskojen käyttö on siis suotavaa, mutta olen oppinut leikkaamaan habaneroa niin, etten koske sormilla sen leikattuun, kosteaan pintaan.

Mikäli pelästyit liikaa, pahoittelen, mutta kehotan silti kokeilemaan habaneron makua, vaikka varovasti sitä mukaan lisäten. Tässä salsassa puolet sitä ja puolet miedompaa chiliä voi olla hyvä lähtökohta, mutta korostan, ettei tästä salsasta tullut erityisen tulista näillä ohjeilla.

PS. Tsekkaa myös muut taco-reseptit!

Kalatacot habanero-salsalla
4-6 hlölle

800 g vaalealihaista kalaa, esim. kuha, siika, hauki, ahven

Marinadi:
4 rkl limen mehua
2 rkl oliiviöljyä
5 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1 tl juustokuminaa/jeeraa, jauhettuna
3 tl paprikajauhetta
1 tl kuivattua oreganoa
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl suolaa

Salsa:
3 keskikokoista kypsää tomaattia tai kourallinen kirsikkatomaatteja, hienonnettuna
1/2 punasipuli, hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1/2 limen mehu
1/2 dl korianteria hienonnettuna
1/2 dl persiljaa hienonnettuna
0,5 tl juustokuminaa jauhettuna
1-3 tl habanero-chiliä hienonnettuna
suolaa maun mukaan

Höysteeksi:
avokadoviipaleita
jääsalaattia
korianteria

Tacoon:
pieniä tortillalättyjä

Sekoita marinadin ainekset hyvin keskenään. Hiero ne kalan pintaan, nosta jääkaappiin ja anna marinoitua 2 h.
Tee sillä välin salsa. Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua. Tarjoile huoneenlämpöisenä.
Paista tai grillaa kala kypsäksi.
Paahda, grillaa tai mikrota tortillaa hetki.
Laita kalaa tortillan väliin ja lisää päälle salsaa ja höysteitä. Puraise.

Lisää aiheesta:

Mehevä maissi-kanapannuCarne Asada -tacot Pico de Gallo -kastikkeella ja grillattu flat iron steakKreikka-burgeri ja täydellinen tzatzikiGrillattu porsaan poski ja pluma paprikapyreen ja yrttivinegretin keraKana vindaloo - poppaa intialaistaVegaaninen porkkanahodari nyhtökaura-chilisoosilla
tacoreseptimeksikolainenkalatacokaturuoka

Tuoreimmat aiheesta

taco
  • 12.09.201915:10
    chili

    Hedelmäiset nyhtöpossutacot pikkelöidyn chilin ja sipulin kera

  • 11.11.201816:01
    carnitas

    Carnitas - nyhtöpossua kolakastikkeessa

  • 02.10.201820:18
    kalataco

    Kalataco karhunvadelmasalsalla ja pikkelöidyllä punakaalilla

  • 19.08.201820:24
    resepti

    Carne Asada -tacot Pico de Gallo -kastikkeella ja grillattu flat iron steak

  • 20.06.201819:48
    kalataco

    Helpot kalatortillat chipotle-kermalla