Maukas resepti hedelmäisen tulisiin ja raikkaan kepeisiin tacoihin.
Tacot toimivat läpi vuoden, mutta ne ovat ihan parasta kesäruokaa. Voit tehdä niistä kepeitä, raikkaita, tummia, tuhteja, tulisia, hedelmäisiä tai sotkea sekaan ihan mikä kombo jääkaapista sattuu tuntumaan sopivalta. Tortillalättyjen tekeminen itse on helppoa, hauskaa ja melko nopeaa (resepti), mutta nykyisin löytyy isommista kaupoista jo varsin hyvin laadukkaita maissi- sekä maissi-vehnätortilloja pohjustamaan hyvää pika-ateriaa.
Suhtaudun habaneroon nöyrillä mielin. Ensimmäiset kokemukset jättivät muistijäljen, jota en halua tässä jakaa. Sen jälkeen olen maistanut mitä upeimpia hedelmäisiä chilikokemuksia lajikkeen kautta. Rohkaisin mieleni ja lisäsin sitä kuha-tacojen höysteeksi tehtyyn salsaa. Oli napakymppi. Pieni chili riitti tekemään kokonaisuudesta maukkaan, mukavasti tulisen makukokemuksen.
Habaneron kanssa kannattaa olla varovainen. Leikatessani sitä ensimmäistä kertaa kotona siivuiksi, pyyhkäisin KOLME päivää myöhemmin silmiäni ja kuljin puoli tuntia tuskissani ympäri kämppää silmä ummessa voihkien. Kumihanskojen käyttö on siis suotavaa, mutta olen oppinut leikkaamaan habaneroa niin, etten koske sormilla sen leikattuun, kosteaan pintaan.
Mikäli pelästyit liikaa, pahoittelen, mutta kehotan silti kokeilemaan habaneron makua, vaikka varovasti sitä mukaan lisäten. Tässä salsassa puolet sitä ja puolet miedompaa chiliä voi olla hyvä lähtökohta, mutta korostan, ettei tästä salsasta tullut erityisen tulista näillä ohjeilla.

