Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kala-taco chipotle-limemajoneesilla

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 28.01.2016 22:10

Arkipäivän tavallisin ongelma - mitä syödään? Vaimo nakkaa ohimennen ehdotuksen kala-tacosta. Nappaan kiinni. Morsian oli ajatellut kalaa suoraan pannulle ja kääräistä valmiin kuoren sisään. Mulla se ei käynyt mielessäkään. Maukkaan kala-tacon tekee itse alusta asti varsin nopeasti ja maku palkitsee. 

Kalaksi valikoitui tällä kertaa turska ja kastikkeeksi chipotle-limemajoneesi. Kun mukaan laitetaan savuista ja chilistä maissia ja salaattia, täydellinen arki-illan pelastus on syntynyt.

HUOM! Kalaksi käy mikä tahansa vaalealihainen kala. Limessä kannattaa suosia luomua, koska kuori raastetaan.

VINKKI! Tsekkaa myös klassisempi Baja Fish Taco -resepti. Ja muut taco-reseptit.

Kala-tacot

2 hlölle

400 g vaalealihaista kalaa (turska, kuha, hauki…)

1,5 dl vehnäjauhoja

1 kananmuna, kevyesti vatkattuna

2 rkl maitoa

2,5 dl panko-jauhoja

2 dl pakastemaissia

1 rkl voita

1 tl chilijauhetta

1 tl savupaprikajauhetta

romainesalaattia

chipotle-limemajoneesia, resepti alla

tacokuoria, valmiita tai itsetehtyjä (resepti)

oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

Tee ensin majoneesi (ohje alla).

Kaada vehnäjauhot laakeaan astiaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Vatkaa kananmuna kulhossa ja lorauta sekaan hiukan maitoa. Kaada panko-jauho laakeaan astiaan.

Leikkaa kala ”sopiviksi” palasiksi (mielen mukaan). Pyöräytä kalapalat vehnäjauhoissa. Taputtele liiat jauhot pois. Dippaa kananmunaseokseen kauttaaltaan. Pyöritä kauttaaltaan pankojauhoissa.

Kuumenna paistinpannu keskilämmölle. Kippaa pannulle maissi ja mausta se chilillä ja savupaprikalla. Paista hissukseen muutama minuutti, kunnes maissijyvien reunat alkavat tummua. Kauho maissit pannulta pois, mutta jätä lämpö päälle.

Lorauta kuumalle pannulle oliiviöljyä. Paista kalapalat kauttaaltaan kullanruskeiksi.

Asettele taco-kuorelle salaatinlehti, kalapaloja sopiva määrä, maissia ja viimeistele chipotle-limemajoneesilla. Tarjoa ja iske kiinni.

Chipotle-limemajoneesi

1 kananmunankeltuaista

1 tl dijon-sinappia

1 rkl omenaviinietikkaa (tai valkoviinietikkaa tai limenmehua)

1-2 chipotle-chiliä, hienonnettuna (purkista, löytyy isommista marketeista)

0,5 limen kuori raastettuna

0,5 limen mehu

2 dl auringonkukkaöljyä (tai rypsiöljyä)

Sekoita yhteen keltuaiset, sinappi, viinietikka, chilipalat, limen kuori ja mehu, suola ja pippuri. Kaada öljy sekaan asteittain hitaasti lorottaen ja koko ajan sekoittaen (helpointa sähkövatkaimella tai sauvasekoittimella). Varo, ettei seos juoksetu. Maista lopussa ja mausta mieluisaksi.

Lisää aiheesta:

Karitsa-osso buco – talven upea lämmittäjäLihaisan tulinen Pasta Diavolo - täydellinen pakkaspäivän pastaHelpot kalatortillat chipotle-kermallaFarropuuro sieni-sugon ja uppomunan kera(Vähän niin kuin) StroganoffChili con carne - syviä makuja Meksikon lämmöstä
kalatacomeksikolainenreseptitacotexmex

Tuoreimmat aiheesta

kalataco
  • 02.10.201820:18
    taco

    Kalataco karhunvadelmasalsalla ja pikkelöidyllä punakaalilla

  • 07.08.201819:09
    taco

    Kalatacot habanero-salsalla

  • 20.06.201819:48
    taco

    Helpot kalatortillat chipotle-kermalla

  • 19.06.201618:04
    kala

    Kuhatacot ja tomaattisalsa