Kalataco karhunvadelmasalsalla ja pikkelöidyllä punakaalilla

Upean erilainen taco kauden raaka-aineista. Helppo tehdä ja hoituu alusta loppuun alle puolessa tunnissa.

Ostin torikojulta rasian karhunvadelmia ilman aavistusta, mitä niistä tekisin. Perjantai on meillä kalapäivä, joten googlailin ideaa yhdistää marjat fisuun. Löysinkin todella mielenkiintoisen taco-reseptin, jota muokkasin hiukan mieleisekseni. Syntyi ilahduttavan erilainen, upean värinen ja simppeli sesonki-taco, jolla hurmaat paatuneemmankin texmex-hirmun. Tarvinnee jatkossakin viritellä marjoista erilaisia salsoja!

PS. Tsekkaa myös muut tacoreseptit!

Kalataco karhunvadelmasalsalla ja pikkelöidyllä punakaalilla

Kala:
500 g vaalealihaista kalaa, esim. kuha, hauki, ahven, turska
1 limen mehu
2 rkl kasviöljyä
1 tuore, punainen chili
muutama korianterin varsin hienonnettuna
voita paistamiseen

Karhunvadelmasalsa:
100 g karhunvadelmia
0,5 limen mehu
ripaus suolaa
0,5 vihreä chili hienonnettuna

Pikkelöity punakaali:
1/4 punakaalia, hyvin ohueksi siivutettuna
0,5 limen mehu
1 tl valkoviinietikkaa
ripaus suolaa

tortilla-lättyjä (resepti)

OHJE:
Kala: Sekoita pienessä kulhossa limenmehu, öljy, chili ja korianteri. Kaadaseos kalan päälle ja anna marinoitua jääkaapissa 15 min.

Kaali: Sekoita ohuiden kaalisuikaleiden sekaan loput ainekset. Laita sivuun maustumaan.

Salsa: Sekoita ainekset varovasti yhteen.

Kuumenna paistinpannu. Laita pohjalle nokare voita ja paista kala kypsäksi. Paahda tai mikrota tortillalätyt. Palastele kala. Yhdistä kalapalat, salsa ja kaali tortillan sisään tai päälle tacoksi.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!