Kalalajeissa isoja eroja – näistä saat eniten terveellistä rasvaa!

lohi5
Shutterstock

Kalaa on hyvä syödä kahdesti viikossa kalalajeja vaihdellen. Tiedätkö, mistä kaloista saat eniten tarpeellisia kalanrasvoja?

Kalojen rasvaisuus vaihtelee 0,5–30 prosentin välillä. Kalan rasva on pehmeää ja siksi tärkeää. Kalan sisältämät rasvahapot ovat erityisen tärkeitä muun muassa aivojen, keskushermoston ja näkökyvyn kehitykselle. Kalan rasvoilla voi olla vaikutusta myös mielialaan.

Kalaa suositellaan syötäväksi pari kertaa viikossa kalalajeja vaihdellen. Syöntisuosituksissa on kuitenkin muutamia poikkeuksia. Tutustu suosituksiin kokonaisuudessaan Eviran sivuilla.

Vähärasvaisia kaloja:

  • hauki
  • ahven
  • kuha
  • made
  • muikku
  • kampela
  • turska
  • särki
  • siika
  • turska

Runsasrasvaisia kaloja:

  • lohi
  • kirjolohi
  • ankerias
  • makrilli

Lähteet: Evira, Prokala

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.