Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kalaa ja kasviksia filotaikinakäärössä

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 09.12.2014 20:18

Rakastan filotaikinaa, mutta sitä tulee tehtyä aivan liian harvoin. Tässä hauska tapa kätkeä kala ja lisuke yhteisen kuoren alle. Kylkeen salaattia ja mielenkiintoinen annos on valmis. Melko simppeli ruoka, joka toimii niin arkeen kuin juhlaan.

Filotaikinarulla sulaa jääkaapissa yön yli ja kolmessa tunnissa huoneenlämmössä. Huono puoli on se, että lopuille arkeille joutuu keksimään muuta kokattavaa. Laitan vinkkejä tulemaan myöhemmin.

HUOM! Laitoin kääreeseen turskaa, mutta homma toimii monenlaisilla kaloilla. Myöskään lisukekasviksilla ei ole hirveästi väliä. Mikä nyt sattuu mielestäsi sopimaan kalan kanssa. Tähänkin laitoin kaikkea, mitä jääkaapista löytyi. Loistava tapa hyödyntää tähteitä! 

Kalaa ja kasviksia filotaikinakuoressa

4 hlölle

150-200 g valkolihaista kalaa per syöjä (esim. turskaa, kuhaa)

50 g voita

2 porkkanaa

1 sipuli, hienonnettuna

kourallinen pinaattia

1 tl jauhettua kuminaa

4 filotaikinalevyä

oliiviöljyä

4 tl dijonsinappia

seesaminsiemeniä

suolaa

mustapippuria

Pilko porkkana ohuiksi, muutaman sentin mittaisiksi tikuiksi. Leikkaa kala annospaloiksi, jos tarpeen. Kuivaa palat kauttaaltaan talouspaperilla. Kuumenna paistinpannu keskilämmölle ja sulata voi. Lisää kasvikset ja paista niitä 3-4 minuuttia (pinaatti viimeisen parin minuutin aikana) ja mausta suolalla, pippurilla ja kuminalla. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Levitä yksi filotaikina-arkki kerrallaan ja voitele se oliiviöljyllä. Aseta kalapala keskelle arkkia, mausta se suolalla ja pippurilla ja voitele sinapilla. Lisää neljännes kasviksista kalan päälle. Taittele taikina paketiksi. Voitele pinta öljyllä. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Laita käärö leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Tee sama muille kaloille ja kasviksille.

Paista kääryleisiin kaunis, kullanruskea väri 7-8 minuutissa. Tarjoile salaatin kera. 

Lisää aiheesta:

Marsala-kana – helppo, nopea ja herkullinenHellapoliisin kanakrepit kruunaavat illanistujaiset – voit tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä!Mahtava arkiruokaresepti lohesta: Yhdessä vuoassa uunilohi, perunat ja kasvikset – nopeasti ja helpostiChili con carne - syviä makuja Meksikon lämmöstäMaapähkinä-chilikuorrutettu naudanfileeStromboli - pizzarulla
filotaikinakalakalaruokakuhareseptiturska
MTV Oy, All rights reserved