Rakastan filotaikinaa, mutta sitä tulee tehtyä aivan liian harvoin. Tässä hauska tapa kätkeä kala ja lisuke yhteisen kuoren alle. Kylkeen salaattia ja mielenkiintoinen annos on valmis. Melko simppeli ruoka, joka toimii niin arkeen kuin juhlaan.
Filotaikinarulla sulaa jääkaapissa yön yli ja kolmessa tunnissa huoneenlämmössä. Huono puoli on se, että lopuille arkeille joutuu keksimään muuta kokattavaa. Laitan vinkkejä tulemaan myöhemmin.
HUOM! Laitoin kääreeseen turskaa, mutta homma toimii monenlaisilla kaloilla. Myöskään lisukekasviksilla ei ole hirveästi väliä. Mikä nyt sattuu mielestäsi sopimaan kalan kanssa. Tähänkin laitoin kaikkea, mitä jääkaapista löytyi. Loistava tapa hyödyntää tähteitä!
Kalaa ja kasviksia filotaikinakuoressa
4 hlölle
150-200 g valkolihaista kalaa per syöjä (esim. turskaa, kuhaa)
50 g voita
2 porkkanaa
1 sipuli, hienonnettuna
kourallinen pinaattia
1 tl jauhettua kuminaa
4 filotaikinalevyä

