Kalaa ja kasviksia filotaikinakäärössä

MTV Oy, All rights reserved

Rakastan filotaikinaa, mutta sitä tulee tehtyä aivan liian harvoin. Tässä hauska tapa kätkeä kala ja lisuke yhteisen kuoren alle. Kylkeen salaattia ja mielenkiintoinen annos on valmis. Melko simppeli ruoka, joka toimii niin arkeen kuin juhlaan.

Filotaikinarulla sulaa jääkaapissa yön yli ja kolmessa tunnissa huoneenlämmössä. Huono puoli on se, että lopuille arkeille joutuu keksimään muuta kokattavaa. Laitan vinkkejä tulemaan myöhemmin.

HUOM!Laitoin kääreeseen turskaa, mutta homma toimii monenlaisilla kaloilla. Myöskään lisukekasviksilla ei ole hirveästi väliä. Mikä nyt sattuu mielestäsi sopimaan kalan kanssa. Tähänkin laitoin kaikkea, mitä jääkaapista löytyi. Loistava tapa hyödyntää tähteitä! 

Kalaa ja kasviksia filotaikinakuoressa

4 hlölle

150-200 g valkolihaista kalaa per syöjä (esim. turskaa, kuhaa)

50 g voita

2 porkkanaa

1 sipuli, hienonnettuna

kourallinen pinaattia

1 tl jauhettua kuminaa

4 filotaikinalevyä

oliiviöljyä

4 tl dijonsinappia

seesaminsiemeniä

suolaa

mustapippuria

Pilko porkkana ohuiksi, muutaman sentin mittaisiksi tikuiksi. Leikkaa kala annospaloiksi, jos tarpeen. Kuivaa palat kauttaaltaan talouspaperilla. Kuumenna paistinpannu keskilämmölle ja sulata voi. Lisää kasvikset ja paista niitä 3-4 minuuttia (pinaatti viimeisen parin minuutin aikana) ja mausta suolalla, pippurilla ja kuminalla. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Levitä yksi filotaikina-arkki kerrallaan ja voitele se oliiviöljyllä. Aseta kalapala keskelle arkkia, mausta se suolalla ja pippurilla ja voitele sinapilla. Lisää neljännes kasviksista kalan päälle. Taittele taikina paketiksi. Voitele pinta öljyllä. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Laita käärö leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Tee sama muille kaloille ja kasviksille.

Paista kääryleisiin kaunis, kullanruskea väri 7-8 minuutissa. Tarjoile salaatin kera. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.